toyota-corolla-cross

Falra költözött a legújabb Toyota

hirdetés
Ősztől Magyarországon is kapható lesz a Corolla Cross, a Toyota szabadidőjármű-kínálatának legújabb tagja. A koncepció eleve ígéretes, a gyártó észak-amerikai képviselete azonban úgy döntött, még egy kis varázslatot visz a modellprogramba.
A Toyota Corolla minden idők legnagyobb számban eladott személygépkocsija. Az ötvenhat éves múltra visszatekintő dinasztia eladásai tavaly nyáron átlépték az 50 milliós álomhatárt, idén pedig két olyan, izgalmas újdonsággal bővült a család, amelyek új magaslatokba emelhetik a Corolla népszerűségét. Az egyik a Toyota GR Corolla, egy félelmetesen sportos, végletekig kiélezett, mégis kezes verzió, a másik pedig a Toyota Corolla Cross, egy alsó-középkategóriás szabadidőjármű, amely hamarosan Magyarországon is megkezdi hódító útját.
A Corolla Cross pont eléggé nagy ahhoz, hogy hosszú kalandozásra induljunk vele, de kellően kompakt, hogy a városban is otthonosan mozogjon. A világ minden pontján megállja a helyét – egy szóval, „pont jó”. Éppen ezt kívánta kifejezni a Toyota észak-amerikai képviselete akkor, amikor felkért három neves kortárs képzőművészt, hogy próbálják megragadni a modell lelkét, engedjék, hogy múzsaként inspirálja kreativitásukat. Az így született utcai alkotások egyszerre személyesek és univerzálisak, és nem csak a helyi közösség számára értelmezhetők, hanem az egész világot megszólítják.
A New York-i ELLE illegális graffitisból vált világ egyik leginkább elismert utcai művészévé, akinek műveit neves múzeumokban állítják ki – már amikor azokat ki tudják állítani, hiszen legtöbbször hatalmas falfelületeket borít be műveivel (máskor pedig digitális, nem kézzel fogható alkotásokat – NFT-ket – hoz létre.) A művész New York fényeit és árnyait igyekezett megörökíteni az autón – kézenfekvő ötlet, hiszen a Corollával könnyen és megbízhatóan kelhetünk át a lefektetett határokon.
A mozgás ereje a Los Angeles-i művészt, Travot is megihlette. Ő nem vászonként, hanem tájként tekintett a téglafalra, amin alkotását elkészítette. Festménye nem az utazásról szól, hanem maga is útra kel, rávilágítva arra, hogy a digitalizáció korában nem léteznek statikus értékek, a fizikai valóság folyamatos változásban van.
Egy harmadik nagyvárosban, Chicagóban született meg Sentrock (polgári nevén Joseph Perez) alkotása. A spanyol ajkú művész szerint a kreativitás a kulcs a városhoz: ez biztosít átjárást a társadalmi rétegek között, sőt, le is tudja rombolni azokat a falakat, amelyek elzárják őket egymástól.

Lenyűgöző, hogy egyik alkotó sem helyezte főszerepbe a Corolla Crosst: mindannyian a világ szerves elemeként tekintettek az autóra, amely kölcsönhatásban van környezetével, és nem kiszorítani, hanem kiegészíteni igyekszik azt. Ezt könnyű lefordítani az autópiac nyelvére: ahelyett, hogy az új modell a többi Corolla-verziótól rabolna el forgalmat, várhatóan még gazdagabbá, sokszínűbbé és népszerűbbé teszi az egész családot, és rajta keresztül a Toyotát. Olvasóinknak annyit ajánlunk: keressék fel a Toyota CarNet márkakereskedéseit Tatabányán vagy Budapesten, és döntsék el maguk, milyen benyomást tesz rájuk a Toyota legújabb típusa.