Nexo rekord

Nexo rekord

Távolsági rekord hidrogénnel.


A fogyasztási rekorderek felfedezték maguknak az üzemanyagcellás járműveket. Most jócskán kitolták a Hyundai Nexo eleve parádés hatótávolságát. A WLTP norma szerint mért 666 helyett 778 kilométert tett meg tankolás nélkül egy hidrogén üzemű Hyundai Nexóval Bertrand Piccard francia ballonpilóta. A Solar Impulse alapítvány elnöke közúton tette meg ezt a tekintélyes távolságot, ráadásul útközben többször megállt, hogy utasokat vegyen fel: a hidrogén ökoszisztémában érintett cégek vezetőit vitte magával.
Image
Bertrand Piccard nem először vállalkozik környezetvédelmi vonatkozású extrém utazásra: annak idején először repülte körbe a földet héliummal töltött hőlégballonnal (Breitling Orbiter), illetve elsőként tette meg ugyanezt az expedíciót napelemről elektromos hajtott repülőgéppel (Solar Impulse.)

A 778 kilométeres út végén még nem volt száraz a H2-tartály: a fedélzeti számítógép szerint további 49 kilométert tudott volna megtenni az autó – az így kalkulált elméleti 827 kilométeres hatótávolság 24 százalékkal (!) több, mint a hivatalos gyári érték.

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon: 
https://www.vezess.hu/hirek/2019/12/01/hyundai-nexo-bertrand-piccard-tavolsagi-rekord/