Új Kangoo és Express

Új Kangoo és Express

hirdetés

Visszatér a Renault klasszikus minifurgonja.


Pontosan húsz év szünet után ismét lesz Renault Express, a márka kisautó alapú furgonja.
Image
A Kangoo is megújult, így duplázza kínálatát a szegmensben a cég.

A Renault 5-ös alapjain nyugvó furgon, az Express 1985-től az ezredfordulóig képviselte a francia márkát a városi kisáruszállítók szegmensében. Aztán jött a Kangoo, és két évtizeden át senkinek eszébe sem jutott az Express – egészen mostanáig.

A két modell közös alapokra épül, és míg az Express vállalja a fapados, jó ár/érték arányú típus szerepét, a Kangoo felfelé lép a ranglétrán, és innovatív funkciókkal teszi még praktikusabbá magát.

Ezek között elsőként is a B oszlop hiánya érdemel figyelmet: a jobb oldalon a tolóajtót elhúzva és az első utasajtót kitárva 1416 mm széles nyíláson át rakodhatjuk be és ki az autót.

Egy másik, egyelőre nem illusztrált funkció a terebélyes tárgyak rögzítésére szolgál, így alattuk szabadon marad a raktérpadló.
Bár a pontos méreteket egyelőre nem közölte a Renault, az Express nem csak egyszerűbb, de kisebb is: míg a Kangoo Van raktérkapacitása karosszériahossztól függően 3,3/3,9 köbmétertől 4,2/49 köbméterig terjed, az Express Van puttonyában 3,3/3,7 köbméternyi áru fér el. A kisebb értékek az elektromos hajtású variánsokra vonatkoznak: mindkét modell kapható lesz akkumulátor elektromos hajtáslánccal.
Image