TAO támogatás

TAO támogatás

hirdetés

TAO támogatás elektromos és plug-in hibrid járművekre.


Válasszon vállalkozása számára egy új elektromos vagy plug-in hibrid hajtású Renault modellt.
TAO KEDVEZMÉNNYEL ELÉRHETŐ AUTÓINK:
Image

Új ZOE

Kezdő listaár: 
10 899 000 Ft 

Image

Új CAPTUR
E-TECH Plug-in Hybrid

Kezdő listaár: 10 749 000 Ft

Image

Új MEGANE Grandtour
E-TECH Plug-in Hybrid

Kezdő listaár: 10 899 000 Ft

Image

KANGOO Z.E.
Kezdő listaár: 7 680 102 Ft

Image

ÚJ MASTER Z.E.
Kezdő listaár: 18 390 000 Ft

Az alábbi példában egy Új ZOE-n keresztül mutatjuk be a TAO kedvezményt.
A folyamatok és a feltételek minden elektromos és plug-in hibrid jármű esetében megegyeznek.

Elektromos autó és plug-in hibrid autó támogatás

Céges ügyfélként Önnek lehetősége van arra hogy jelentősen olcsóbban juthasson teljesen elektromos autóhoz vagy plug-in hibrid járműhöz. Fontos tisztázni, hogy EZ NEM PÁLYÁZAT! Ugyan meg kell felelni néhány feltételnek, de ezt már az auditor cég ellenőrzi. Illetve a legfőbb alapfeltétel, hogy vállalkozásának rendelkeznie kell (bérletben vagy saját tulajdonként) egy hagyományos belső égésű motoros járművel.

A folyamat egyszerű, nem jár több hónapos pályázati procedúrával, így a feltételek teljesülésével akár napok alatt lebonyolítható!
Kizárólag 3 dokumentum ( 2 ajánlat és adásvételi szerződés), illetve a használatban lévő hagyományos jármű megléte szükséges!

A kedvezményt CSAK társasági adókörben adózok igényelhetik!

Image
TAO törvény (Társasági Adó Törvény)

Az 1996. évi LXXXI törvényben és a 176/2017 (VII.4) Kormányrendeletben meghatározott tartalmi követelmények figyelembe vételével az Ön vállalata, és a tanúsítványt készítő együttműködő partnerünk között létrejött megállapodás után a tanúsító cég elvégzi az auditot, majd kiszámolja a leírható adó mértékét, melyet a befizetendő társasági adóban lehet érvényesíteni. A leírható adó mértéke függ a vállalkozás Magyarországon belüli területi illetékességétől és számviteli kategóriájától illetve a vásárolandó elektromos jármű és vásárlási opcióként szóba jöhető azonos kategóriájú és felszereltségű jármű vételár különbözetétől.

A leírható adó megállapítása során figyelembe kell venni a vállalat Magyarországon belüli földrajzi elhelyezkedését, illetve számításba kell venni a megvásárolni kívánt elektromos (vagy plug-in hibrid) meghajtású autó és robbanómotoros jármű vételárának különbözetét.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Image
A támogatás igénybevételéhez már rendelkezni kell a cég könyveiben hagyományos robbanómotoros járművel, de minimum bérelt és a támogatás igénybevevője által tankolt járművel. Ezek után adódik a döntési helyzet hogy az ügyfél választhatna egy ugyanilyen hagyományos robbanómotoros járművet vagy magasabb bekerülési értéken egy 100%-ig elektromos vagy plug-in hibrid járművet.

Ekkor lép képbe a támogatás azzal, hogy a magasabb bekerülésű, pl. Új Renault ZOE és a másik ajánlatban szereplő azonos felszereltségű és teljesítményű pl. Új Renault CLIO nettó vételár különbsége lesz a jogszabályban megfogalmazott beruházási összeg. Ez alapján fogja a kedves vállalati ügyfél cége számviteli kategóriájának és a jogszabályi területi hatály szerinti TAO támogatási összeget igénybe venni, aminek érvényesítéséhez kell a tanúsító cég általi energetikai audit (elő- és utóaudit) és adóigazolás.

Mit jelent ez pontosan?

  • Kisvállalkozás esetén akár az összeg 65%-a is támogatható, ez összesen 4 387 000 Ft-ot
    (nettó 3 448 505 Ft) jelent.
  • Középvállalkozás esetén akár az összeg 55%-a is támogatható, ez szám szerint 3 712 500 Ft-ot
    (nettó: 2 917 966 Ft) jelent.
  • Nagyvállalkozás esetén akár az összeg 45%-a is támogatható, ez összesen 3 037 500 Ft-ot
    (nettó: 2 387 427 Ft) jelent.
Így egy Új ZOE támogatás igénybevételével máris sokkal kedvezőbben az Öné lehet! A támogatás így ebben az esetben azért jár, mivel kimutathatóan és igazolhatóan csökken a vállalkozás járulékos költsége a járművet illetően, csökken a károsanyagkibocsátása, valamint a végső-energiafelhasználás is csökken. Ezen felül további megtakarításokat is jelent egy elektromos autó, hiszen a karbantartási költségek is sokkal alacsonyabbak, ingyen parkolhat, cégautó kedvezmény és még sorolhatnánk.
Image

TAO támogatás feltételei

A kedvezmény igénybevételéhez alapinformációként meg kell adni a két jármű paramétereit, azoknak üzemanyag (illetve áram) fogyasztásait. Továbbá szükséges megadni üzemeltetői információkat is.

Adókedvezmény mértéke:

Az adókedvezmény kisvállalkozások esetén 20, míg középvállalkozások esetében 10 százalékponttal növelhető a felsorolt mértékeken felül.

  • Közép-Magyarország: Kormányrendelet szerint nem támogatható településeken: 30% 
  • Kormányrendelet szerint támogatható településeken: 35 %
  • Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl régiókban a kedvezmény 45%

Továbbá, fontos információ, hogy a támogatás összege nem haladhatja meg a 15 millió Eurónak megfelelő Forint összeget! Az igénybevételre 6 év áll rendelkezésre. „Szokásos piaci áron” kell az elszámolható költségeket figyelembe venni. A beruházás, illetve felújítás során beszerzett eszközt a vállalkozásnak legalább 5 évig üzemeltetnie, illetve használnia kell azt (A céges autóként való használat természetesen ebbe bele tartozik)!

A kedvezmény igénybevételét kizáró okok:

  • Nyilvántartott tartozással rendelkezik a vállalkozás
  • A NAV bejelentéssel kapcsolatos hiányosságok miatt mulasztási bírsággal sújtja a vállalatot.
  • Ha a vállalkozás nem rendelkezik energetikai auditori igazolással, illetve azoknak feltételeit megszegi
  • Ha a vállalkozás felszámolási eljárás alatt áll
  • Ha a vállalkozás olyan felszólítással rendelkezik, amely korábban igénybe vett támogatást jogtalannak ítél.

További fontos információk és kötelezettségek a kedvezménnyel kapcsolatban:

  • Az adózónak vezetnie kell az üzembe helyezés, illetve a nyilvántartásba vétel pontos időpontját, illetve annak helyét
  • Bekerülési érték és többletköltségek számontartása
  • A kikerülési időpontot, illetve annak pontos okát
  • A NAV az első kedvezmény igénybevételétől számított 3. adóév végéig ellenőrzi a feltételek teljesülését, illetve ellenőrizheti a rendeltetés szerinti használatot. Különleges esetekben a NAV tarthat további ellenőrzéseket.
  • Az energetikai auditok legalább 3%-nál a MEKH ellenőrzéseket végez és végezhet.

További részletekért keresse fel Renault CarNet márkakereskedéseinket!

*Az itt elérhető minden információ tájékoztató jellegű, és nem minősül jogi, adózási, számviteli vagy bármilyen más tanácsadásnak vagy szolgáltatásnak.  Az információk pontatlanságáért, a tévedésekért, és a támogatási feltételek változásáért, továbbá az itt elérhető információk alapján hozott vagy azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Renault nem vállal felelősséget.  

Renault CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160 vegyes fogyasztás l/100km: 1,5-1,7; CO2-kibocsátás g/km: 32-37; MEGANE Grandtour E-TECH Plug-in Hybrid 160 vegyes fogyasztás l/100km: 1,3-1,6; CO2-kibocsátás g/km: 28-36. Renault ZOE vegyes fogyasztás Wh/km: 169; CO2-kibocsátás g/km: 0. KANGOO Z.E. vegyes fogyasztás Wh/km: 152; CO2-kibocsátás g/km: 0. Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletében előírt WLTP vizsgálati eljárással történt. Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletében előírt WLTP vizsgálati eljárással történt. A gépkocsi tényleges fogyasztása eltérhet ezen értékektől a vezetési stílus, a gépkocsi terhelése, az időjárási viszonyok továbbá az útvonalválasztás függvényében. A gépjárművek elérhetősége, a műszaki adatok és megoldások, valamint a felszereltségek országonként eltérhetnek, és bármikor módosíthatók. A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek. Részletek a Renault Márkakereskedéseknél! A képek illusztrációk.