Hírek

Ötven évet ugrik át ez a különleges Renault

Ha egy autóról nem tudjuk első pillantásra eldönteni, régi vagy új, akkor a tervezői tökéletes munkát végeztek: megalkották a időtlen formatervet. Ez történt most a Renault-nál is – nem először, és reméljük, nem is utoljára.
A Renault története során sokszor bizonyította innovatív szellemét. A francia márkának köszönhetjük a ferdehátú műfaját, a kompakt egyterűt és a kombifurgont is. Az autógyártó a közelmúltban el is kezdte kiaknázni a ragyogó múltjában rejlő lehetőségeket. Egyrészt modern formában hozza vissza az olyan klasszikusokat, mint az R5 vagy az R4, hogy a napjaink követelményeihez igazodó, tisztán elektromos hajtású, utolérhetetlenül stílusos modellekkel gazdagítsa a piacot. Másrészt elismert kreatív elmék bevonásával építi át az eredeti, lassan veteránkorú típusainak egy-egy példányát, képzőművészeti alkotásként értelmezve újra azokat.
2021-ben így épített a francia Mathieu Lehanneur mozgó hotelszobát a Renault 4L-ből; egy évre rá Pierre Gonalons így formálta át excentrikus luxustárggyá a Renault 5-öst; majd tavaly így mosta el a Renault Twingo külső dizájnja és mögöttes szerkezetei közötti határvonalat a holland Sabine Marcelis.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/renault oldalon:
https://www.carnet.hu/renault/hirek/otven-evet-ugrik-at-ez-a-kulonleges-renault
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely