Először vállal filmszerepet az Alpine

Először vállal filmszerepet az Alpine

Idén nyáron debütál a Largo Winch francia kalandfilmfranchise harmadik epizódja, és benne egy Alpine A110. Most lép első ízben tudatosan kamera elé a márka.
A közmegegyezés a modern automobil megszületését 1885-re (Benz Patent-Motorwagen), a mozgófilmét 1895-re (a Lumière-fivérek kinematográf készüléke) datálja – napjaink két meghatározó találmánya tehát nagyságrendileg egykorú, együtt nőttek fel, és kölcsönösen izgatták egymás fantáziáját. Amint az autók egyre inkább a mindennapi élet természetes részévé váltak, úgy jelentek meg statisztaként a filmekben, de időről időre előfordult, hogy főszerepet vagy jelentős mellékszerepet szántak nekik a történetekben. Több tucat típust említhetnénk, amelyek elválaszthatatlanul összefonódtak egy-egy filmbéli szereplésükkel – előfordult, hogy a film tett ismertté egy autót, és ennek a fordítottjára is volt példa: azaz, hogy az autónak köszönhetően emlékezünk ma is a filmre.
Szűk másfél évszázad alatt azonban egy valamire soha nem került sor: nem készült olyan film, amiben érdemi szerepet szántak volna egy Alpine modellnek. Akadtak persze alkotások, mint a La gueule de l'autre 1979-es francia vígjáték, vagy Neon Genesis Evangelion, egy japán anime 1995/96-ból amelyekben rendszeresen feltűnt a márka egy-egy típusa, de ezek nem többek azoknál a közmondásos kivételeknél, amelyek erősítik a szabályt.
Idén nyáron viszont megtörik a jég. Egy Alpine A110 GT a címszereplő autójaként kap vászonidőt a Largo Winch-sorozat harmadik filmjében: a Pénz ára (Le prix de l'argent) című kalandfilmben. A részletek sajnos még nem ismertek, legalábbis, ami a sportkupéra bízott jeleneteket illeti, mert a film szinopszisa megtalálható az interneten – akit érdekel, keressen rá, mi nem vennénk a lelkünkre, ha valakinek lelőnénk akár csak egy mozzanatot is a filmből.
A Largo Winch minden idők egyik legsikeresebb francia nyelvű képregénye, amely 1990 és 2023 között 24 kötetben jelent meg. A Le prix de l'argent a tizenharmadik fejezet volt a sorban, és pontosan húsz éve, 2004-ben adták ki. A cselekménye azonban nem kötődik ehhez a dátumhoz – nem is tehetné, mert az Alpine A110 kupé 2017-ben mutatkozott be; 2004-ben éppen Csipkerózsika-álmát aludta a márka.

Akárhogy is, az Alpine A110 GT tökéletes választás a „farmernadrágos milliomos” Largo Winch számára, hiszen hozzá hasonlóan igyekszik visszafogott, bár tagadhatatlanul jóképű külső mögé rejteni rendkívüli rátermettségét.
Az Alpine A110 GT a széria legelegánsabb, legkényelmesebb, leggazdagabban felszerelt csúcsváltozata, amelynél azonban jelenleg erősebbet sem kínál a gyártó.
Jelenleg, mondjuk, hiszen hamarosan bemutatkozik az A110 tisztán elektromos utódja, amely aligha éri majd be 300 lóerővel és 4,2 másodperces 0-100 km/óra gyorsulással…