Világmegmentő küldetésen a legújabb Alpine

Világmegmentő küldetésen a legújabb Alpine

Napjaink egyik legnépszerűbb videójátékában mostantól az új Alpine A290-essel is versenyezhetnek a gamerek. Az élmény nem mindennapinak ígérkezik, és a tét is hatalmas!
Az autóversenyzés az egyik legrégebbi műfaj a videojátékok világában: az Atari pontosan ötven évvel ezelőtt mutatta be a Gran Trak 10-est, ami mai szemmel nézve persze mosolyogtatóan egyszerű, ám akkoriban tódultak a játéktermekbe a fiatalok, hogy összemérjék vezetői tudásukat a fehér pöttyökből kirajzolt pályán…

Ma persze, a nagy teljesítményű grafikus processzorok világában egészen más lehetőségek állnak a játéktervezők rendelkezésére.

Ezzel együtt azonban a kihívás is nagyobb, hogy olyan ötlettel álljanak elő, ami megragadja a játékosok fantáziáját.
Az Alpine a világ egyik legnépszerűbb videójátékával, a havonta közel negyedmilliárd(!) felhasználóval rendelkező Fortnite-tal lépett együttműködésre, hogy megteremtsék a Rift Racers játékélményt. A feladat összetett: a játéktérben keletkező hasadásokon vagy átjárókon (erre utal a címbeli ’rift’) keresztül párhuzamos világokba jutunk, ahol különféle anyagokat kell összegyűjteni és aktiválni az Alpine-tornyot.
Ezzel megmentjük az adott világot, viszont amint a torony aktív, az átjáró elkezd bezárulni, és ha nem tudunk visszajutni rajta keresztül, örökre ott ragadunk. Szerencsére az Alpine A290 apró (399 cm hosszú) és fürge (6,4 mp 0-100 km/óra), így jók az esélyeink – persze a multiverzumban soha nem lehetünk biztosak semmiben.
Minden átjáró más és más vezetési környezetet tár fel, így a játék igazán változatosnak és izgalmasnak ígérkezik, ám ha megpihennénk, arra is van mód: az A290-essel bejárhatjuk a Fortnite világát. Érdemes azonban minél többet játszani, hiszen miután megfutottuk legjobb időnket, az eredményt feltölthetjük a játék hivatalos oldalára, ahol különböző, értékesnél értékesebb nyeremények várják a játékosokat.

Az Alpine Rift Racers a Fortnite fő oldaláról érhető el: a keresőmezőbe kell beírni a játék nevét vagy a 3949-8348-1021 kódot. Habár a nyereményjáték október 31-én lezárul, a Rift Racers örökre fennmarad a Fortnite-on.
Noha a Fortnite-ban való részvétel különleges élmény nem csak a játékosok, de az Alpine számára is, nem ez az első alkalom, hogy a francia sportmárka egyik típusát videojátékban vezethetjük. A 2015-ben bemutatott Apine Vision Gran Turismo kifejezetten a népszerű Gran Turismo szimulátorhoz kifejlesztett, virtuális versenyautó volt. Elképzelt motorja egy klasszikus 450 lóerős V8-as volt, ami a 900 kilós tömegnek, de még inkább a rendkívüli aerodinamikai csomagnak köszönhetően 320 km/óra végsebességet tett lehetővé – persze csak a virtuális világban.