renault-captur-automentes

Nem kell mindig autózni, mondja a Renault

hirdetés
A Renault nem csak a műszaki és formai innovációk terén számít az európai autógyártás élvonalbeli szereplőjének: legendásan kreatív, mindig friss megközelítést alkalmazó hirdetési kampányait évtizedek óta emlegetik példaként a szakmában. A kitüntetett elődökhöz méltó a márka legújabb reklámfilmje, amely meghökkentő hangvételével túlzás nélkül forradalmasítja az autós hirdetések műfaját.
A Renault Captur E-Tech Hybrid kifejezetten környezetbarát, előremutató jármű, amely minimális fogyasztásával és intelligens megoldásaival a tudatos döntéseket hozó családok ideális választása. A tudatosság azonban nem korlátozható életünk egyetlen területére: olyan mindent felölelő, mindent átható szemlélet, amely sok apró változtatás révén ér el hathatós eredményt. Jó példa erre a pazarlás elkerülése: nem elég ugyanis környezetbarát termékeket vásárolni, arra is törekedni kell, hogy azokat csak a szükséges mértékben használjuk. Igaz ez a mosószerre, igaz az energiára – és igaz a gépjárművekre is.
Ne használd az autód, ha nem muszáj: sokan, sokszor figyelmeztetik erre a fogyasztókat, olyanról azonban még nem hallottunk, hogy egy autógyár beszélné le az autózásról az embereket. A Renault számára azonban a környezet védelme nem merül ki annyiban, hogy járműveinek teljes életciklusa során a fenntarthatóságra törekszik, a gyártástól a használaton át az élettartamának végére ért termék hasznosításáig. Vannak ugyanis olyan élethelyzetek, amikor teljesen felesleges autóba ülnünk. Akár azért, mert gyorsabb és praktikusabb, ha kerékpárra pattanunk vagy közösségi közlekedési eszközre szállunk (ahelyett, hogy a dugóban ácsorogva vagy parkolóhely keresésével töltenénk az időnket), akár azért, mert szép az idő vagy jó a társaság; és persze az sem mellékes, hogy a modern ember sokkal kevesebbet mozog, mint amire testi és lelki egészsége érdekében szüksége volna.
Persze vannak olyan helyzetek, amikor muszáj (vagy egyszerűen szeretnénk) autózni. Ilyenkor aztán valóban nem mindegy, hogy milyen gépkocsival járunk. A Renault Captur E-Tech Hybrid 1,6 literes belső égésű motorját támogató villanymotor, valamint az indítómotor-generátor együttesen 145 lóerő teljesítményt bocsát a vezető rendelkezésére. A benzin-elektromos konfiguráció akár 40 százalékkal kisebb fogyasztást tesz lehetővé egy hasonló teljesítményű, de nem villamosított hajtásláncnál: a szabvány szerinti átlagos üzemanyag-fogyasztás mindössze 5,0 liter/100 km, 113 g/km CO2-kibocsátás mellett. Ugyanezzel a hajtáslánccal találkozunk egyébként a Renault Arkana E-Tech Hybrid modellben, valamint a Clio ferdehátú hibrid változatában (itt 140 lóerőre hangolt változatban) is. Mindhárom full hibrid Renault-val közelebbről is megismerkedhet a CarNet Triplex budapesti Renault-szalonjaiban.