Fotósokat inspirál az új Peugeot 3008

Fotósokat inspirál az új Peugeot 3008

hirdetés
A Peugeot fiatal fotóművészek segítségével mutatja meg, milyen inspirációkat ébreszthet egy új autó.
Az autók olyanok, mint a mozgó szobrok, meghatározzák az utcaképet, könnyű mellettük elrohanni, de vannak köztük olyanok, amiket szemünk sarkából is észreveszünk, annyira izgalmas formatervvel rendelkeznek.

A Peugeot magyarországi importőre a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) együttműködésben egy fotópályázat keretében próbálja megmutatni új szemszögből a vadonatúj 3008-ast.

Meghívásos pályázat keretében a MOME fotográfia szakán tanuló hallgatók, doktoranduszok és a nemrég végzettek közül az egyetem, 12 alkotót kért fel, hogy dolgozzanak ki koncepciót fotográfiai eszközök felhasználásával, helyezzék merész és szokatlan vizuális környezetbe az autót és ehhez kapcsolódóan az “Allure” fogalmát.
A szakmai zsűri döntése alapján, Szombat Éva fotóművész mentorálása mellett három pályazó terve valósulhat majd meg a nyár folyaman, hogy ősszel kiállítás formájában az egyetemen es a Peugeot felületein is teret kapjon a tárlat.
A Peugeot felkérésére korábban Oliviero Toscani, Laurent Baheux, Teresa Freitas, Laurence Laboire és Mister Fifou munkái bizonyítják, hogy hogyan lehet az ipari formát művészi szemszögből megközelíteni. Ezek a fotósok izgalmas környezetben és különleges látásmóddal mutattak be már korábban Peugeot modelleket.
Biztosak vagyunk benne, hogy a meghívott magyar tehetségeink is egyedi látásmóddal gazdagítják az új modell kampányát es saját portfóliójukat - mondta Szombat Éva, a MOME oktatója. A Peugeot vadonatúj elektromos fastback SUV-ja, a „Next-Level” E-3008 már rendelhető Magyarországon, és a CarNet kereskedéseiben is megtekinthető. Az autó hibrid hajtással is elérhető.