fiat-500e

2030-tól már csak elektromos autókat gyárt a Fiat

hirdetés
A CarNet kereskedéseiben már megvásárolható elektromos Fiat 500-as és az elektromos Ducato teherautó példáját követi majd a többi Fiat modell is: 2030-ra a márka minden modellje elektromos lesz. Ezt Olivier Francois, a Fiat vezérigazgatója jelentette be.
A Fiat első embere szerint a Stellantis cégcsoport célja, hogy kihasználja az akkumulátorgyártás egyre inkább csökkenő költségeit, tehát profitálni szeretnének abból, hogy képesek már olcsóbban akkukat előállítani. Mint mondta, radikális lépés lesz a Fiat számára, hogy 2025 és 2030 között a teljes termékcsaládjuk fokozatosan átáll elektromos hajtásra.
Olivier Francois szerint az a tervük, hogy olyan elektromos autókat alkossanak a jövőben, amelyek nem kerülnek többe, mint a belsőégésű motorral szerelt változataik. A legfontosabb küldetésük az, hogy segítsék elérni a fenntartható mobilitást.

A hírek szerint a következő teljesen elektromos Fiat modell a Panda lesz, amely a 2019-ben bemutatott Centoventi tanulmányautó utódja lehet.

A jelenlegi Fiat 500-as modellcsalád többi tagjától sem lehet idegen a teljesen elektromos hajtás, hiszen az 500e-ben bemutatkozott akkucsomag bekerülhet az 500L és az 500X új változataiba is.
A Stellantis korábban bejelentett tervei szerint már idén év végére is 29-ről 40-re növekszik majd a konszern elektromos hajtású modelljeinek száma, 2025-re pedig szinte az összes modelljüknek lesz elektrifikált változata: plugin hibrid hajtással, vagy teljesen elektromossal.
Az eddig megjelent elekromos és hibrid modellekről többször is írtunk már.

Az elektromos Fiat 500 árlistájáról itt írtunk, majd a teljes elektromos kínálatot is bemutattuk ebben a cikkben. Egy hibrid modellt kipróbáltunk, a tapasztalatokról ebben a cikkben lehet olvasni.

A teljesen elektromos Ducato is rendelhető már, erről bővebb információ ezen a linken olvasható.