fiat-panda-6x6

Fiat Panda hat keréken

hirdetés
Ez a hatkerekű Fiat Panda mai szemmel is eszméletlenül látványos, de ha belegondolunk, hogy 1986-ban épült, akkor még nagyobb az elismerésünk.
A hatkerekű pick up megálmodója a német Horst Koch volt, akinek az 1980-as években jól menő Fiat, Lancia és Ferrari kereskedőhálózata volt Németországban. Az új autók értékesítése mellett klasszikus autókat újítottak fel Koch Klassik néven, és a cég reklámjaként készült el a Panda hatkerekű verziója.
Az átalakítás során leszedték a Panda tetejét, megnyújtották a hátulját, hogy beférjen még egy tengely. Sajnos műszakilag más nem változott, ugyanúgy maradt az elsőkerék-hajtás, és mindössze a 70 lóerős motor mozgatta az autót. Viszont a dupla hátsó tengelynek köszönhetően a teherbírása jelentősen megnőtt az autónak. A hatkerekű Pandát 1986-ban bemutatták a Genfi Autókiállításon is.

A Koch Klassik szerint a pickup jó megoldás lett volna kisebb műhelyek számára, hiszen a platón könnyedén elfért volna akár egy motorkerékpár is.

Érdekesség, hogy a Koch Klassik akkoriban mintegy 250 Fiat Pandát alakított át megfizethető áron kabrióvá.

Az eredetileg kék színű autó teljes körű felújítást kapott, de most szürke lett, amely jobban illik a Koch Klassik mai arculatához. A Classic Driver magazin fotóin a hatkerekű Pandát Linda Koch, Horsh Koch lánya vezeti, ő most a cég marketingvezetője. 

Ha a modern Panda élményre vágysz, fedezd fel a Fiat Panda világát kereskedésünkben:
https://carnet.hu/fiat/modellek/szemelygepjarmu/panda