Egy Alpine-nal máshogy telik az idő

Egy Alpine-nal máshogy telik az idő

A világ egyik legextravagánsabb óramárkájával lépett stratégiai együttműködésre az Alpine motorsport-programja. A H. Moser & Cie. által tervezett Forma-1-es órák méltók az autóversenyzés legmagasabb szintjéhez.
H. Moser & Cie. Streamliner Cylindrical Tourbillon Skeleton Alpine Limited Edition – spanyol főnemesek szoktak hasonlóan cirkalmas néven bemutatkozni, mint amilyet az Alpine és a H. Moser & Cie. óragyártó manufaktúra 2024-ben tető alá hozott együttműködésének legújabb gyümölcse visel.

A hosszú név egyes elemei az óra egzotikus szerkezeti komponenseire utalnak – olyan alkatrészekre, amelyek a hozzáértők számára különösen nagy presztízst hordoznak, a piacon pedig extra magas értéket jelképeznek. Anélkül, hogy elvesznénk a technológia részletes ismertetésben, a kooperáció első darabjaként bemutatott óra pontosan azokat az értékeket képviseli, amelyek az Alpine közúti típusait is egyedülállóvá teszik a piacon – a minimalizált tömeg, a sallangmentes áttekinthetőség, a kiemelkedő precizitás, és persze a magával ragadó megjelenés és teljesítmény.
Az H. Moser & Cie. különleges órájának kulcsfontosságú elemeit kézzel, ritka szakértelmet és rengeteg időt igénylő folyamat során gyártják, így biztosítva azt a minőséget, amit máshol nem kapna meg az ember.
Az Alpine régi, nemes hagyományokkal rendelkező, mégis ízig-vérig modern autógyártó, és ez az időtlen kettősség a H. Moser & Cie. órájában is megjelenik. A tradicionális szerkezethez 21. századi kiegészítőket társítottak, amelyek azzal együtt is alkalmassá teszik a mindennapi használatra az órát, hogy egy kifejezetten nagy értékű, gyűjtői darabról van szó. Ilyen modern innováció a számok és mutatók tökéletes leolvashatóságról gondoskodó foszforeszkáló bevonat, illetve megvilágítás, vagy a gumiszíj, amely természetesen – akárcsak a számlap – az Alpine színében, azaz kékben pompázik.
Az automata karórából mindössze 100 darab készül, a gyártó saját webshopjában 89 ezer svájci frankos, azaz 35,5 millió forintos áron előjegyezhető.