jimny-lcv-alwaysfullofbeans

A Jimny, amely ébredést szállít

hirdetés
A barista egyike a nyugati kultúra legújabb és legdivatosabb kifejezéseinek. A szó a nyolcvanas években bukkant fel először Olaszországban, ahol a forró és hideg frissítőket, illetve alkoholos italokat elkészítő, valamint felszolgáló vendéglátóipari dolgozót – magyarul a pultost – nevezték így. Ma már világszerte leszűkült, ugyanakkor ki is terjedt a szó jelentése: baristának a kávéházakban dolgozó, kifejezetten az ínyenc kávék elkészítésére és tálalására specializálódott szakembert nevezik.
Akárhogy is, minden barista megirigyelhetné azt az (egyelőre) egyetlen példányban létező Suzuki Jimny Beans haszonjármű-átépítést, amellyel akár a világ végén is a legkiválóbb minőségű kávéban lehet részünk. Kiindulásképpen környezetbaráttá tették az autót: a padló hátsó része alatt LPG-tartályt helyeztek el – hogy ennek helyet csináljanak, oldalt vezették ki a kipufogócsövet.
Az első utasülés helyére 57 literes víztartályt és 3M vízszűrő rendszert építettek be – innen kapja a kristálytiszta vizet a Fracino gyártmányú presszógép. Ez utóbbi a hozzá tartozó alumínium munkapulttal együtt teljesen kitölti a csomagteret, és egyszerre két kávéital elkészítésére alkalmas, köszönhetően a dupla tejhabosító csőnek; a gépet tea készítésére alkalmas forróvíz-adagolóval is felszerelték. A prémium kávégépet akár a belső égésű motort működtetve, akár az elektromos hálózatra csatlakoztatva üzemeltethetjük, de akkor sincs baj, ha egy erdő közepén innánk egy kávét, és takarékoskodnánk az üzemanyaggal: az ínyenc furgont két darab 125 amperórás, 12 voltos akkumulátorral szerelték fel, amelyekkel a fedélzeti inverter segítségével gondoskodik az áramellátásról. A tejet 12 V-os kompakt hűtőszekrény tartja frissen; a Waeco gyártmányú berendezés akár mínusz 2°C-ig is képes lehűteni a belé helyezett élelmiszereket.
A cappuccino-barna színvilágú Jimny Beans sajnos nem megvásárolható: azt kifejezetten a brit Suzuki-importőr rendelte meg egy specialistától, hogy sajtórendezvényein stílusosan szolgálhassa ki friss kávéval a vendégeket, függetlenül a helyszíntől. Titkon abban reménykedünk, hogy az egyedi átépítés más műhelyeket is megihlet, és hamarosan további fantáziadús, igényes és nem utolsósorban praktikus különkiadások készülhetnek a Suzuki Jimny alapjaira.