Elképesztő repülőrajtot vett az MG Magyarországon

Elképesztő repülőrajtot vett az MG Magyarországon

hirdetés
Mindössze két év alatt 3000 új autót adott el hazánkban az MG Motor. A márka legnépszerűbb típusa a ZS városi szabadidőjármű; a háromezredik példány is ennek a modellnek egy elektromos kivitele volt.
Pontosan két évvel ezelőtt, 2022 szeptemberében vette kezdetét az MG Motor típusainak magyarországi értékesítése.

A márka neve ismerősen csengett azok körében, akik nyomon követték a klasszikus brit autóipar fejlődését, rajongtak az európai motorsportért, vagy tudták, hogy a huszadik század második felében meglehetősen rögös útra tévedt márka 2007 óta új, tőkeerős és ambiciózus vezetés alatt működik, 2019 legvégén pedig megkezdte európai terjeszkedését.

2020 és 2023 között az MG az egyik legdinamikusabban fejlődő autómárkaként hódított teret az EU-ban – ehhez már a magyar piac is hozzájárult.
A kezdetben huszonkettő, majd huszonnégy kereskedésből álló országos hálózat kilenc hónap alatt adta el az első ezer autót; a következő ezerre már csak nyolc hónapot kellett várni, a háromezret pedig alig hét hónapra rá érte el a márka. A dinamikus növekedés titka, hogy az MG kifejezetten változatos modellpalettával rendelkezik, amelyet ráadásul folyamatosan fejleszt és bővít. Benzines, hibrid és tisztán elektromos hajtáslánccal szerelt városi és kompakt típusai, ferdehátú, kombi- és crossover-karosszériás modelljei hatékonyan tudják megszólítani a legfontosabb ügyfélköröket.
A hazai vásárlók kedvence magasan a MG ZS városi crossover. Az eladások több mint kétharmadát (a mai napig 2122 darabot) ez a 2017-ben bemutatott, mára teljesen kiforrott típus tette ki. Ennek egy példányával lépte át a bűvös háromezres darabszámot is a márka magyarországi képviselete.
A metálfekete színű, Comfort felszereltségű autót elektromos hajtáslánccal és nagy hatótávolságú, 72 kWh kapacitású akkumulátorral vásárolták meg. A 2023-ban az Év Magyar Autója szavazáson a legjobb környezetbarát autónak járó Év Zöld Autója címmel kitüntetett ZS EV-re tudatos válogatást követően esett a jubileumi példányt megvásárló cég választása. Amint dr. Gyökeres Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, a környezetvédelmi szempontok és az innováció iránti elkötelezettség egyaránt az MG ZS EV irányába mutattak; a döntésben a tágas férőhely és a 2019-ben maximális, ötcsillagos Euro NCAP-minősítéssel igazolt utasbiztonság is szerepet játszott.
A 2024-es esztendő egyébként más szempontból is emlékezetes az idén 100 éves MG márka életében: megújult és hibrid hajtásláncot kap az MG3 városi kisautó, valamint bemutatkozott a kompakt MG HS és a bestseller MG ZS következő generációja: habár ez utóbbiak csak később érkeznek meg Európába, formavilágukkal és technológiájukkal olyan, vadonatúj irányt jelölnek ki a márka számára, ami új lendületet ad majd az MG fejlődésének.