Hírek

Üldögélve javít az egészségen a Toyota találmánya

Az ülőmunka generációs betegségeket hozott. A Toyota új fejlesztései a felnőtt népesség mozgáshiányát hivatottak mérsékelni, ezáltal meghosszabbítva az életünket.
2024-toyota-tacoma-trd-pro-isodynamic-performance-seat-carnet-hir-5
A mozgáshiány modern emberi társadalmunk egyik legsúlyosabb egészségügyi problémája. A WHO legújabb elemzése szerint a világ felnőtt lakosságának 31 százaléka, 1,8 milliárd ember nem éri el a szakemberek által javasolt minimális mozgásmennyiséget, azaz hetente kevesebb, mint 150 percen át végez közepesen intenzív testmozgást. A helyzet romlását figyelembe véve az arány 2030-ra elérheti a 35 százalékot! Ez pedig félelmetesen magas egészségügyi kockázatot rejt: nem egyszerűen súlyos betegségekről beszél az egészségügyi világszervezet, hanem a halálozási kockázat 20-30 százalékos növekedéséről! Mindez rendkívül komoly anyagi terhet, a becslések szerint évente mintegy 27 milliárd dollárnyi (9,7 billió Ft) extra kiadást is jelent a világ közegészségügyi szervezetei számára.
Különösen súlyos a helyzet Ázsia óceániai és déli térségeiben, ahol a társadalom 48, illetve 45 százaléka nem mozog eleget. Nem véletlen, hogy épp egy japán autógyártó, a Toyota keresett és, ha minden jól megy, talált megoldást a problémára.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/toyota oldalon:
https://carnet.hu/toyota/hirek/uldogelve-javit-az-egeszsegen-a-toyota-talalmanya
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely