Hírek

Vitorlát bontott a Balatonon a Suzuki

Július második felében két világszínvonalú sportesemény zajlott a Balatonon: a hagyományos Kékszalag tókerülő vitorlásverseny, és a Techno293 Szörfvilágbajnokság. A Suzuki az elsőn versenyzőként, a másodikon főtámogatóként vett részt.
suzuki-kekszalag-es-szorf-vb-carnet-magazin-hir-9

A vitorlázás a világ alighanem legősibb technikai sportja. A nem közlekedési, szállítási célú hajózás gyökerei a XVII. századra vezethetők vissza; a világ első jachtklubját több, mint 300 évvel ezelőtt alapították az írországi Corkban.

Az új kori olimpiai játékok programján a kezdetektől szerepel a vitorlázás (bár objektív okokból először 1900-ban szálltak vízre az olimpikonok), az azóta eltelt, közel 130 év alatt pedig hatalmas fejlődésen ment át a sportág éppúgy, mint maguk a hajók.
A modern anyagtudományok, a számítógépes modellezés, a digitalizáció itt is egyre nagyobb szerephez jutott – egy mai, modern hajó ugyanúgy csak legalapvetőbb szerepét tekintve mutat hasonlóságot a hőskor konstrukcióival, ahogy a korai automobilok tudása sem összemérhető már napjaink autóinak képességeivel. 

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/suzuki oldalon:
https://carnet.hu/suzuki/hirek/vitorlat-bontott-a-balatonon-a-suzuki
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely