Hírek

Visszatér a Ford a motorsport csúcsára

Hamarosan újra Ford-motorok dübörögnek a Forma-1-es versenypályákon: az amerikai márka 2026-tól erőforrásokat szállít az Oracle Red Bull Racing és a Scuderia AlphaTauri csapatoknak.
Nagyot robbant a hír, hogy a Ford visszatér a Forma-1-be, ahol utoljára 2003-ban szerepelt a Jordan motorbeszállítójaként. A cég most is hasonló szerepre készül, csakhogy a korszellemnek – és a FIA szabályozásának – megfelelően ezentúl hibrid erőforrásokat tervez majd a Red Bull versenygépeihez. A megállapodás egyelőre négy évre szól, de a sportág bennfentesei máris azt találgatják, hová fejlődhet még ez a közös munka, hiszen a Red Bull Racing a néhai Jaguar Racingből született, az pedig 2000 és 2004 között a Ford saját csapata volt. Szóval néhányan már azt pedzegetik, hogy az F1-es motorok fejlesztése és beszállítása talán csak az első lépés a Ford részéről, mielőtt teljes gyári csapattal szállna ringbe.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/ford oldalon: https://www.carnet.hu/ford/hirek/visszater-a-ford-a-motorsport-csucsara
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely