Hírek

Felsőbb osztályba lépett a Mazda

Teszt: Mazda CX-60 PHEV

Új alapokra helyezi főbb típusainak gyártását a Mazda, de a mindenre kiterjedő elektrifikáció helyett ők még komolyan építenek a belső égésű motorokra is. Ezt a víziót a CX-60 SUV mutatja meg nekünk, ami soros, hathengeres motorokkal és egy konnektorról tölthető, négyhengeres hajtáslánccal érhető el.
A Mazda története során sosem hódolt be a divatirányzatoknak, technikai megoldásokat tekintve mindig is a saját, házon belüli elképzeléseit próbálta sikerre vinni. Erre ékes példa a bolygódugattyús különlegesség, a Wankel-motor életben tartása, valamint a turbófeltöltő hosszú ideig tartó mellőzése, és kitartás a szívó benzinmotor konstrukciója mellett a Skyactive motorcsaláddal.

Makacs eltökéltségük néha anyagi bukáshoz, máskor pedig komoly sikerhez vezetett, a tét pedig most is komoly. Gyakorlatilag tiszta lappal indítva fogalmazták újra a szabadidő-autós kínálatukat, és mind minőségben, mind a teljesítményt tekintve feljebb léptek egy lépcsőfokkal, és az igazi prémiummárkák ellen szállnak ringbe.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/mazda oldalon: https://carnet.hu/mazda/hirek/felsobb-osztalyba-lepett-a-mazda
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely