Összekapcsolódnak a tulajdonossal az új Nissanok

Összekapcsolódnak a tulajdonossal az új Nissanok

hirdetés
Az új Qashqai fedélzetén mutatkozik be a NissanConnect infotainment-rendszer új generációja.
A továbbfejlesztett szolgáltatási csomag jelentősen többet tud, mint eddig.
A technológiai tartalmak térnyerése alapvetően alakítja át az autóipari fejlesztések dinamikáját, hiszen az elektronikus szolgáltatások sokkal gyorsabb ütemben újulnak, változnak, mint a mechanikus rendszerek, ehhez a felpörgetett tempóhoz pedig az autógyártóknak is igazodniuk kell, ha fenn szeretnék tartani ügyfeleik elégedettségét.

A kívül-belül látványosan és tartalmasan megújult Nissan Qashqai a márka első olyan európai modellje, amely megkapja a következő generációs NissanConnect szolgáltatásokat. Ennek legfontosabb újdonságáról, a Google-integrációról említést tesz ugyan a frissített Qashqait bemutató cikkünk, érdemes azonban részletesen is áttekinteni a digitális újdonságokat, annál is inkább, mert idővel a márka többi típusában is megjelenik az új generációs rendszer.
A Google autókba történő integrálása egyfelől egy jól ismert, ösztönösen kezelhető felületet (nem utolsósorban fejlett hangvezérlést) biztosít, ami potenciálisan biztonságosabbá teszi a vezetést, hiszen kisebb mértékben vonja el a felhasználó figyelmét.
Másrészt viszont össze is kapcsolja az autót a tulajdonos életének egyéb helyszíneivel és pillanataival, illetve családtagjaival, így az autóban eszközölt beállítások, célállomások és egyéb információk gyorsabban és pontosabban adhatók át.
Ugyanígy játszi könnyedséggel tölthetők le a már megvásárolt hangoskönyvek, elmentett albumok és egyéb médiatartalmak a járműbe.

Ezen túlmenően a fedélzeti funkciók távoli ellenőrzésére és vezérlésére is hatékonyabb megoldást kínál a Google-integráció. A NissanConnect szolgáltatások figyelmeztethetik a vezetőt, ha nyitva maradt egy ablak, értesíthetik a fenntartót a karbantartás esedékességéről, sőt, lehetővé tehetik a közvetlen időpontfoglalást a legközelebbi szervizbe.

Elektromos járművek esetében az akku fennmaradó töltési szintjét a csúcsidőn kívüli időszakot figyelembe véve azonosítja a szolgáltatás, jelzi, hogy mikor a leggazdaságosabb tölteni az autót.
Az új generációs NissanConnect szolgáltatások összességében kétszer annyi fedélzeti rendszer és funkció kezelésére kínál lehetőséget, ami azt is jelenti, hogy a technológia nagyobb mértékben képes idomulni a felhasználók személyes igényeihez és elvárásaihoz. A megújult NissanConnect a közeljövőben további modelleken is elérhetővé válik; a bevezetés üteméről a későbbiekben nyújt tájékoztatást a gyártó.