Hírek

Szupergyors ősökből születhetnek új MG-k

Két különösen izgalmas koncepciójárművet leplezett le az MG, amelyek a márka motorsport-történelmének aranykorába repítenek vissza. Az egyikből akár szériamodell is válhat.
mg-exe-181-carnet-hir
A Goodwood Festival of Speed, azaz a goodwoodi sebességfesztivál ma már kortól és nemzetiségtől függetlenül ünnepel mindent, ami az autósporthoz köthető. Eredetileg azonban kifejezetten a brit motorsport ünnepének szánták, és ezt remek érzékkel lovagolják meg a szigetországból származó autógyártók és márkák, így az MG Motor is. Olyannyira, hogy az idei fesztivál egészét az MG-nek szentelték, az elmaradhatatlan autós szobortól kezdve a rendezvényt megnyitó felvonulásig, ahol a házigazda, Richmond hercege nagyapja egykori MG C-Type versenyautójával haladt az élen.
Ezek látványos és fontos gesztusok, amelyek hozzájárulnak a márka presztízsének megerősítéséhez, de egy pillanatig se gondoljuk, hogy az MG Motor újkori menedzsmentje beérte ennyivel: két olyan tanulmányautót is elhoztak a világ egyik legkülönlegesebb autós rendezvényére, amelyeknek méltán jártak csodájára a látogatók, na meg a világsajtó.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/mg oldalon:
https://carnet.hu/mg/hirek/szupergyors-osokbol-szulethetnek-uj-mg-k
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely