Hírek

Az olimpiára küldi legtisztább pick-upját a Toyota

Kezd ráfordulni a célegyenesre az a projekt, amelyben a Toyota Mirai hidrogén tüzelőanyag-cellás hajtásláncát építik be a világ legkeresettebb kompakt pick-upjába, a Toyota Hiluxba.
2024-toyota-hilux-fcev-prototype-dpl-static-carnet-hir-12
Amikor a közlekedés szénsemlegesítéséről beszélünk, az átlagember ritkán tekint túl a személyautókon, pedig az áruszállítás, a munkavégzés legalább olyan fontos szerepet játszik a mobilitás tisztításában, sőt: sokak szerint a könnyű haszonjárművek világában sokkal korábban nyerhet teljes létjogosultságot és elfogadást az elektromos hajtástechnológia, mint a személyautóknál.

A Toyota persze mindig is azt vallotta, hogy az emissziócsökkentésnek nem az elektromos közlekedés az egyetlen, és még csak nem is feltétlenül a legjobb eszköze.
Ezért foglalkozik a vállalat fenntartható (bio- vagy szintetikus) üzemanyagok fejlesztésével, ezért dolgozik a belső égésű motorok hidrogénüzemű átállításán, és persze ezért törekszik arra, hogy a hidrogén-üzemanyagcellás technológia (FCEV) egzotikus különlegességből valódi opcióvá fejlődhessen.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/toyota oldalon:
https://carnet.hu/toyota/hirek/az-olimpiara-kuldi-legtisztabb-pick-upjat-a-toyota
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely