Hírek

Kanyarvadász kisautó az Alpine-tól

Pontosan hetven évvel ezelőtt, egy átépített Renault kisautóval indult útjára az Alpine márka. Ma megismételi magát a történelem: az A290 egy dicsőségesnek ígérkező új korszak első képviselőjeként tereli rá az Alpine-t a villamosítás útjára.
alpine-a290-gts-alpine-vision-blue-carnet-hir
Németországtól Észak-Amerikáig, Svédországtól Angliáig számos sportautó-gyártó manufaktúra járta be ugyanazt az utat, ami a magasba vezette Jean Rédélé szerelemgyerekét. Az Alpine márka fennállása során soha nem volt teljesen független a Renault-tól, hol szorosabb, hol lazább szálak kötötték a rangos autógyártóhoz.

Ebből az együttélésből pedig mindketten profitáltak – nem véletlen, hogy némi kihagyással, de a mai napig stabilan, sőt, egyre szilárdabban építhet egymásra a két gyártó.
A szimbolikusnál kézzel foghatóbb példája ennek az az együttműködés, amelynek eredményeként az Alpine szellemében (Esprit Alpine) fogant műszaki és esztétikai fejlesztések a közelmúltban felső kategóriás, exkluzív opcióként elkezdtek megjelenni a Renault új generációs típusaiban.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/alpine oldalon:
https://www.carnet.hu/alpine/hirek/kanyarvadasz-kisauto-az-alpine-tol
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely