Hírek

Letaszították a Suzukit a trónról, de nem szomorkodik

Átrendeződtek az erőviszonyok a hazai újautó-eladási rangsor élén: a tavalyi évet bronzérmesként záró Suzuki Vitara két helyet ugrott előre, és visszavette első helyét az S-Crosstól.
suzuki-vitara-ujauto-eladasi-rangsor-carnet-hir-7

Már régen nem adott, hogy a Suzuki vezeti a hazai újautó-eladásokat. Míg a hőskorban megfizethető, megbízható típusaival, hazai gyártói jelenlétével magától értetődően állt a piac élén a márka, ma már ennél jóval többre van szükség ahhoz, hogy dominálhasson az eladásokban.

Annál is nagyobb fegyvertény, hogy az év első három hónapjának mérlege alapján a Suzuki több kulcsfontosságú modellje is szegmense élén áll – és ha nem az élén, akkor egy márkatárs mögött ugrásra készen, a második helyen.
A Suzuki Vitara 2016 és 2021 között minden évben megkérdőjelezhetetlenül vezette a hazai eladásokat. 2022-ben aztán a teljeskörűen megújult Suzuki S-Cross annyival többet nyújtott közvetlen elődjénél, hogy a vevők nem tudtak ellenállni neki: a Vitara nővére 2022-ben és 2023-ban is a hazai piac legnagyobb számban eladott könnyű gépjárművének bizonyult. 

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/suzuki oldalon:
https://carnet.hu/suzuki/hirek/letaszitottak-a-suzukit-a-tronrol-de-nem-szomorkodik
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely