Hírek

A kategória legbiztonságosabb autója a Toyota C-HR

Az öt csillag volt a minimális elvárás: a Toyota második generációs kompakt szabadidőjárműve nem egyszerűen maximális teljesítményt ért el ez Euro NCAP tesztjén, hanem kategóriája legjobbjának bizonyult számos részterületen.
toyota-hir-chr-ncap-2
Komoly elvárásoknak kellett megfelelnie a második generációs Toyota C-HR-nek, hiszen elődje műfajteremtő, stílusalkotó modellként különösen magasra helyezte azt a bizonyos lécet.

Így volt ez az utas- és gyalogosvédelem terén is: 2016-os bemutatkozásakor az első kiadású C-HR a maga korának egyik legbiztonságosabb crossovereként zárta az Euro NCAP szigorú tesztjét.
A követelmények persze azóta csak még tovább szigorodtak, ám ez sem akadályozta meg a vadonatúj Toyotát abban, hogy kimaxolja a vizsgálatsorozatot. Mindjárt eláruljuk a részleteket, de hadd lőjük le előre a poént: az aktuális, minden korábbinál magasabb követelményeket támasztó tesztprogramban egyetlen más kategóriatárs sem védi olyan hatékonyan a gyalogosokat és kerékpárosokat, mint a CH-R, de a gyermekutasok védelme, illetve a vezetőtámogató technológiák rendelkezésre állása és hatékony működése terén sincs egyetlen olyan kompakt crossover, amely legyőzné a kis Toyotát.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/toyota oldalon:
https://carnet.hu/toyota/hirek/a-kategoria-legbiztonsagosabb-autoja-a-toyota-c-hr
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely