Hírek

Folyosókon gurul, önmagát vezeti a legújabb Hyundai

Szöul legújabb, legmodernebb épületében, egy intelligens irodaházban debütál DAL-e Delivery. A Hyundai-csoport legfrissebb robotikai fejlesztését autóipari technológiák teszik különösen hatékonnyá.
Három évvel ezelőtt mutatta be önjáró ügyfélszolgálati robotját a Hyundai. DAL-e recepciósként, idegenvezetőként tölthet be kiváló szolgálatot, most színre lépő rokona pedig már ennél sokkal többre képes. A Hyundai-csoport autógyártó márkái, a Hyundai és a Kia közösen fejlesztették ki a DAL-e Delivery verziót, amely valójában egy többlépcsős evolúciós folyamat legfrissebb állomása: megalkotásakor már figyelembe vettek számos tapasztalatot, amelyet az elmúlt évek során hasonló kézbesítő robotokkal szereztek a kutatók.
A DAL-e Delivery neve pontosan körülírja a robot feladatkörét: tervezői irodaházi kézbesítőnek szánták – ami persze megint csak egy evolúciós lépcsőfok, hiszen ha a kontrollált, kiszámítható, körbezárt környezetben jól teljesít az önjáró szerkezet, egyre nagyobb kihívások elé állíthatják alkotói, és idővel akár az utcán is magabiztosan közlekedhet majd. 

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/hyundai oldalon:
https://carnet.hu/hyundai/hirek/folyosokon-gurul-onmagat-vezeti-a-legujabb-hyundai
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely