Hírek

Három év múlva jön az önvezető Renault

Előzmények nélküli mobilitási projektbe kezd a Renault: egy francia városkában sofőr nélküli kisbuszokat állítanak forgalomba. A robotautók már 2026-tól utasokat fognak szállítani, méghozzá teljesen felügyelet nélkül.
A két éve meghirdetett France 2030 finanszírozási projekt keretében az évtized végéig felfoghatatlan összeget, 54 milliárd eurót fordítanak az élet, a gazdaság, a társadalom minden területének fejlesztésére, előmozdítására. Ennek a gigaprogramnak az „automatizált közúti közlekedési megoldások, a hálózatba kötött, csekély szénkibocsátású szolgáltatóinfrastruktúrák” megvalósítására vonatkozó alprojektjében pályázott és nyert el támogatást egy hattagú konzorcium. A mobilitási piac különböző ágazatait képviselő vállalatok – köztük a Renault mint autógyártó – nem kevesebbet vállaltak, mint hogy 2026-ra kiépítenek és forgalomba állítanak egy teljesen automatizáltan működő közösségi közlekedési hálózatot.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/renault oldalon: https://www.carnet.hu/renault/hirek/harom-ev-mulva-jon-az-onvezeto-renault
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely