Hírek

Megújulnak a Hyundai kisautói

Gyors egymásutánban a Hyundai i10, majd az i20 is átfogó modellfrissítésen esett át. Az előbbi már Magyarországon is rendelhető, nagyobb testvére pár hónap múlva követi, így most mindkettőjük változásait áttekintjük.
A Hyundai felemelkedésében kulcsszerepet játszottak az i-modellek. Az autógyártó klasszikus személyautó-portfólióját modern szemléletű, előremutató formavilágú, jó minőségű típusokkal kiváltó sorozat tagjai még ma, a szabadidőjárművek korában is megőrizték jelentőségüket. Noha az eladásokban az alsó-középkategóriás i30 vezeti a csapatot, két kis testvére is büszke lehet a teljesítményére: 2022-ben a márka globális összeladásainak 13,8 százalékát tették ki együtt. Ez több mint félmillió eladott i10-est és i20-ast jelentett a tavalyi évben. Idén azonban az A szegmensbeli ferdehátú negyedik, a B szegmensbe sorolt ötajtós pedig harmadik évébe lép, így eljött az ideje egy átfogó megújulásnak, hogy aztán újult erővel folytassák a hódítást a piacokon.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/hyundai oldalon: https://www.carnet.hu/hyundai/hirek/megujulnak-a-hyundai-kisautoi
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely