Hírek

Citroën C4 X teszt - Végre nem egy SUV!

Manapság, az SUV-dömping közepén öröm ránézni egy olyan autóra, ami nem ezt a vonalat követi, és megpróbál egy kicsit más lenni. A Citroën C4 X ugyan nem szedán, hanem egy szedánosított crossover, de már ezzel izgalmas. Aztán az is kiderül, hogy mennyire jól használható.
Az autó a C4 alapjaira épül, tengelytávjuk azonos, de a C4 X hosszabb 24 centivel és persze a csomagtere is nagyobb. Mérete és használhatósága miatt igazi flottaautó lehet, de családoknak is jó választás, mert nem csak elöl, hanem hátul is remek a helykínálat. Az autó egyébként emelt hasmagasságú, amely még egy pluszpontot jelent. Bemutatásakor svájci bicskaként jellemezték, utalva a sokoldalúságára, és ez a jelző szinte az összes tesztben előkerült, ezért nem hagytuk ki mi sem… Érdekesség, hogy ezt az autót kifejezetten több piacra szánja a Citroën. Franciaországban készül és Európán kívül a keleti és az afrikai piacokon is nagy reményt fűznek hozzá. Tudni kell, hogy főleg a közel-keleten népszerű a négyajtós, külön csomagtartós karosszériafelépítés, viszont ez a megoldás nagyon hatásos formát eredményezett. Fekete színben talán annyira nem mutat jól, de például a tesztautónk ezüst fényezése nagyon jól kiemeli a C4 X formáját és vonalait.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/citroen oldalon: https://www.carnet.hu/citroen/hirek-2/citroen-c4-x-teszt-vegre-nem-egy-suv
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely