Katonazöld fényezéssel emlékezik a normandiai partraszállás évfordulójára a Jeep

Katonazöld fényezéssel emlékezik a normandiai partraszállás évfordulójára a Jeep

A D-nap, azaz a normandiai partraszállás 80. évfordulójára emlékezik a Jeep egy vadonatúj színnel: a ’41 Green elnevezésű árnyalat a korabeli Willys Jeep zöldes színére utal és a Wrangler modellek 2025-ös, most bemutatott modellváltozatához lehet majd rendelni.
Azt viszont nem tudjuk megmutatni még, hogy ez a szín pontosan milyen, mert fotót még nem közölt róla a Jeep. A sajtóközlemény szerint a “mély és jellegzetes” zöld színt az 1941-es Willys ihlette, amelyet az Egyesült Államok hadseregének kérésére fejlesztettek ki. A Willys, amely bármilyen terepen képes volt a katonák és felszerelésük gyors szállítására, történelmet írt, és megszületett belőle a Jeep legendája.

A 2025-ös modellév másik újdonsága az aktív kabinszellőztetés: mobiltelefonunkról be tudjuk kapcsolni az autó ventilátorát, hogy kiszellőztessük a felforrósodott levegőt a Jeepünk utasteréből.
Sok más újdonság nem kerül a 2025-ös Wranglerekbe, amelyek több mint 80 évnyi 4x4-es tapasztalatot ígérnek a vásárlóknak. A Wrangler az utóbbi években rengeteg biztonsági extrát kapott. Például az oldalsó függönylégzsákok az első és a második üléssorban is az alapfelszereltség részei. Ezen kívül több mint 85 biztonsági funkciót kínál a modell, beleértve a holttér figyelőt, a hátsó keresztirányú-forgalom érzékelőt vagy az adaptív sebességtartó automatikát. Természetesen van benne sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és táblafelismerő is.
A Wrangler 2025-ben két hajtáslánccal rendelhető: a 272 lóerős 2,0 literes turbófeltöltős soros négyhengeres motorral, amelyet egy nyolcfokozatú automata váltó egészít ki. A másik opció a 380 lóerős összteljesítményű plug-in hibrid hajtás, amelyben a 2 literes benzinmotort két villanymotor egészít ki. Elektromos hajtással akár 52 kilométer tehető meg vele.

Visszatérve az új zöld színre: amint lesz róla fotó, frissítjük cikkünket!