A Jeep Avenger a legkelendőbb SUV Olaszországban

A Jeep Avenger a legkelendőbb SUV Olaszországban

Komoly eladási sikereket ért el a Jeep Olaszországban, a legkisebb modelljük, az Avenger lett a legkelendőbb SUV az év első hét hónapjában.
Az olasz vásárlók nagyon szeretik a Jeepeket, azon belül is a 2023-as Év Autója, az Avenger ér most el nagy sikereket. Az Avenger egyébként megjelenése óta már 17 különböző díjat gyűjtött be, a szakmai sikereit pedig jól alátámasztják az eladási adatok. A modell a márka első 100%-ban elektromos SUV-ja, de az eladási sikereket elsősorban annak köszönheti, hogy többféle hajtással is elérhető.

A 100 lóerős 1,2-es benzinmotor manuális sebességváltóval a legolcsóbban elérhető változata az Avengernek (Magyarországon az alapára 7.999.000 forint!) Az e-Hybrid az innovatív 48 voltos hibrid motorral és automata sebességváltóval felszerelt változat nagyobb energiahatékonyságot és csökkentett károsanyag-kibocsátást, valamint jó felszereltséget garantál.
A 100%-ban elektromos hajtású változat a zéró károsanyag-kibocsátást dinamikus teljesítménnyel és csendes, kényelmes vezetési élménnyel ötvözi. Ráadásul hamarosan elérhető lesz a 4xe összkerékhajtású hibrid modell is, amely 136 lóerővel érkezik.
A Jeep dominanciáját a Renegade is erősíti: az év első hét hónapját tekintve az Olaszországban gyártott modell vezető szerepet tölt be a plug-in hibrid hajtású B-SUV-k között. Ezekkel az eredményekkel a Jeep a hetedik az olasz piacon, közel 4,5%-os részesedéssel.