fiat-500e

A Fiat 500e a legkelendőbb elektromos autó Németországban és Olaszországban

hirdetés
Nagyon jól fogy az elektromos Fiat 500-as: 2022 első félévében Németországban és Olaszországban is az első helyen áll az elektromos autók között, az európai összealadások tekintetében pedig a harmadik.
Csupán két év alatt az új 500-ast több mint 100 000 vásárló választotta. Az autó kilenc országban 30 nemzetközi díjat kapott, ezzel a legtöbb díjat elnyert Fiat modell lett.

Az első félévben az elektromos autók közül az új 500-asból adták el a legtöbbet Németországban – ahol még a hazai elektromos autóknál is sikeresebb lett. Sőt, Olaszországban is vezető helyen van, Franciaországban és Spanyolországban pedig dobogós.

Az Új 500-at jelenleg 38 országban értékesítik, négy különböző földrajzi területen: Európában, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Japánban.
A Fiat az 500-as 65. születésnapja alkalmából két reklámfilmet is forgatott az elektromos 500-asról. A júliusban bemutatott szpotok főszereplője a modell nagykövete, Leonadro DiCaprio. Érdekesség, hogy a reklám alatt Nino Rota klasszikus “La Dolce Vita” című dala szól, de az eredeti és még soha ki nem adott, 1962-es változatában.
Egyébként az elektromos Fiat 500-as maga is egy dallamot játszik gyalogos figyelmeztetésként: Nino Rota másik klasszikusa, az “Amarcord” dallama szól az autóból elinduláskor.