fastback-concept

Négyajtós terepkupét mutatott be a Fiat

hirdetés
Egyelőre csak két fotót közölt a Fiat az új, négyajtós terepkupéjáról, a Fastback-ről. Az autót a Dél-Amerikai piacon lehet majd megvásárolni, európai értékesítésről nincs szó. Pedig elférne a Fastback Európában is, hiszen a Stellantis más márkái - a Citroën és a Peugeot is - kínálnak ilyen modellt.
Az autó a csak Dél-Amerikában kapható Pulse alapjaira épül, de vélhetően annál hosszabb és alacsonyabb. A Fiat egyelőre nem közölt pontos méreteket, sem műszaki adatokat az autóval kapcsolatban.

A Fastback vélhetően a Pulse erőforrásait kapja majd meg, az 1 literes turbós benzinmotor mellett egy 1,3-as, 185 lóerős erőforrással is elérhető lesz. Ez utóbbival egyébként a Pulse Abarth változatát szerelik, ami ugyancsak érdekesség, hiszen Európában az Abarth jelenleg csak az 500-as Fiatból készít sportváltozatot.

A Fastback koncepcióváltozatát még 2018-ban mutatták be a Sao Paulo Auto Show-n. Az még egy sokkal futurisztikusabb formaterv volt, és ha akkor megvalósul, bőven beelőzte volna a mostanra egyre divatosabbá váló kupé SUV hullámot. A Citroën jelenleg a C4 X-szel, a Peugeot pedig a 408-assal nyomul ebben a kategóriában.