bottas-alfa-giulia-gtam

Valtteri Bottas vásárolt egy Giulia GTAm-et!

hirdetés
Valtteri Bottas, az Alfa Romeo Forma-1-es csapatának pilótája egy Giulia GTAm tulajdonosa lett. A Giulia csúcsváltozatából mindössze 500 példány készült.
Az Alfa Romeo modernkori történelmének legizgalmasabb autóját teheti be garázsába Valtteri Bottas. A finn versenyző barátnőjével, Tiffany Cromwell-lel együtt vette át Torinóban a tűzpiros GTAm-et, és a képek szerint egyből az utcára hajtottak vele.
A 2,9 literes, V6-os motorral szerelt Giulia Quadrifoglio továbbfejlesztett, csúcsra húzott és egyben könnyített, GTA és GTAm változatait 2020-ban mutatta be az Alfa Romeo, és mindössze 500 példány készült belőlük.

A GTA-változatok 100 kilogrammal könnyebbek (1520 kg) a Quadrifoglióhoz képest és 30 lóerővel többet tudnak: 540 lóerősek. 3,6 mp alatt gyorsulnak 0-ról 100-ra, míg a "sima" Quadrifoglio 3,9 másodperc alatt gyorsult fel erre a sebességre.

A súlycsökkentésben segít az is, hogy a hátsó szélvédő és az oldalablakok is plexiből készültek.

A GTAm változat kétszemélyes, bukócsövezve készül, belső terében szinte mindenhol alcantara borítással de utcán is használható, tehát rendszámozható. Az ülések karbonból készültek, azokat a Sabelt fejlesztette.
Az aerodinamikai kiegészítőket a Sauber Engineering csapat fejlesztette, ezek együtt a hátsó szárnnyal hatalmas leszorítóerőt produkálnak.