alfa-muzeum

Izgalmas programokkal várja az alfásokat idén is az Alfa Romeo Múzeum

hirdetés
Az Alfa Romeo történetét feldolgozó konferenciákkal, és izgalmas tárlatokkal várja idén is a márka rajongóit az aresei Alfa Romeo Múzeum.
Minden Alfa Romeo rajongónak kötelező legalább egyszer felkeresni az Alfa múzeumot, mert olyan kincseket rejt, amit egy autóőrültnek látnia kell. A tárlat 70-80 autón keresztül mutatja be a márka 113 éves történetét.
A Milánó melletti múzeum könnyen elérhető autóval is Magyarországról és összekötve egy városnézéssel bármikor remek hétvégi program tud lenni. A múzeum viszont igyekszik mindig valami újdonsággal is meglepni az autózás szerelmeseit, így érdemes úgy szervezni az utazást, hogy valamelyik exkluzívabb programra érkezzünk. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük ezeket.

Az egyik legfontosabb tippünk: érdemes szombaton érkezni a múzeumba, mert ezeken a napokon 16 órától - előzetes bejelentkezés alapján - csoportosan lehetőség van megnézni a múzeum raktárát is, ahol olyan autókat őriznek, amelyek ritkán kerülnek ki a rendes kiállítótérbe. Ez a 90 perces túra 8 euróba kerül, és az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kell jelezni érdeklődésünket.
Ha szeretjük a Forma-1-et, érdemes olyan vasárnapot választani a múzeumi túránkra, amikor futam is van, mert akkor azt élőben nézhetjük meg a többi rajongóval együtt egy nagy kivetítőn a múzeum konferenciatermében.
Immár hagyomány, hogy az Alfa Romeo születésnapi ünnepségét a múzeumban és annak udvarán rendezik meg. Idén a június 24-25-ei hétvégén tartják a 113 éves Alfa Romeo születésnapját. Szombaton a világ Alfa Romeo klubjait várják, hogy a múzeum melletti pályán felvonuljanak és leparkoljanak autóikkal, vasárnap pedig a négylevelű lóhere napja lesz. Ezen a napon a márka történetével már 100 éve összefonódó lóhere szimbólumot ünneplik. Aznap egy flashmobot is terveznek a lóherét viselő Alfa Romeókkal, de ennek pontos részleteit később ismertertik majd.
A múzeum online is követhető konferencia-sorozata is megemlékezik a lóheréről, június 25-én vasárnap mutatják be a szimbólum 100 éves történetét.
A júliusi és augusztusi konferenciák a kevésbé feldolgozott témákkal foglalkoznak, bemutatják az Alfa Romeo által gyártott nehézgépjárműveket, illetve az Alfa Romeo brazíliai gyártásáról is megemlékeznek.
Szeptember 9-én az Alfa Romeo Montreal típusával foglalkoznak. A Montrealt az 1967-es montreali világkiállításon mutatták be. A 2,6 literes V8-as motorral szerelt Alfa igazi kuriózum, egy igazi grandturismo és az autógyűjtők féltve őrzött kincse. Ugyanis mindössze 3917 darab készült belőle. Ezen a napon a Montreal tulajdonosokat várják a helyszínen, hogy együtt merüljenek el az izgalmas típus történetében.

Október 8-án a Zagato által tervezett Alfa Romeók tulajdonosait várják a múzeumba. Ezek közül a legismertebbek a Junior Zagato, az SZ, illetve az RZ modellek, amelyekből biztosan annyit láthatunk majd itt egyszerre, amit máshol soha.
Idén november 4-én és 5-én tartják a múzeumban nyitott motorháztetők hétvégéjét, amikor kicsit részletesebben is szemügyre vehetjük a márka történelmi modelljeit és motorterüket is megcsodálhatjuk. Általában ilyenkor az Alfával érkező vendégek részt vehetnek egy mini felvonuláson is: mehetnek pár kört a múzeum melletti pályán, majd az udvaron parkolhatnak le - szintén nyitott motorháztetővel.
November 9-én az ikonikus Giulia Spint GT-ket várják a múzeumba, hogy egy felvonulás után bemutassák a modell történetét. Decemberben pedig egy komolyabb témát dolgoznak fel, az Alfa Romeo második világháború alatti történetét ismertetik.

Ami biztos, érdemes Alfa Romeóval érkezni a múzeumba, mert sosem tudni, hány márkatárssal találkozhatunk a parkolóban. És az Alfa Romeo tulajdonosok tudják, hogy ha két alfás találkozik egy ilyen helyen, abból jó beszélgetések, sőt barátságok is születhetnek.

A múzeum minden nap 10 és 18 óra között van nyitva, kivéve a keddi napokat, akkor zárva tartanak. A belépő 12 euró.