alfa-romeo-tonale

Rekordeladásokkal nyitott az évet az Alfa Romeo Európában!

hirdetés
Úgy tűnik, beváltotta a hozzá fűzött reményeket a Tonale és jelentősen megdobta az eladásokat is, ugyanis januárban és februárban rekordeladásokkal nyitotta az évet az Alfa Romeo Európában Januárban 107,6, februárban pedig 127,9 százalékkal növekedtek a márka eladásai - a növekedést tekintve pedig minden más márkát megelőzött az Alfa Romeo.
Februárban egyetlen más márka sem tudott az európai piacon felmutatni hasonló növekedést. A Cupra eladásai voltak az Alfa eredményeihez a legközelebb, de ott is “csak” 66,4 százalékos a növekedés. A Land Rover 63,9, a Dacia pedig 53,6 százalékos növekedést mutatott.
Persze ez csak részben öröm, ugyanis az eladási számokat nézve az Alfa Romeo csak a 29. helyen van a képzeletbeli európai dobogón. Februárban 3384 új Alfa Romeót adtak el, szemben a 2022-es év azonos hónapjában elért 1485-tel. Ezzel ugyan az Alfa Romeo megelőzte például a Lexust, a Mitsubishit és a Jaguárt is, de 28 márka még mindig előtte van…

Mindezek ellenére a számokból jól látszik, hogy a növekedés az Alfa Romeo új modelljének a Tonalénak köszönhető, amiből 2022-ben 11 663 darabot adtak el. Idén januárban pedig a Tonale már megduplázta a Stelvio eladási számait. A Tonaléből 2169-et, a Stelvióból 973-at adtak el, a Giuliából pedig 322 darab kelt el. Ez jól mutatja, hogy az Alfa vezetése jól mérte fel, melyik méretosztályban érdemes próbálkozniuk, ugyanis a C-SUV modellek továbbra is a legnépszerűbbek között vannak Európában, tehátnem véletlen, hogy a Tonaléval ide “lőttek”.

A Tonale már rendelhető plug-in hibrid változata várhatóan tovább javítja majd az eladási adatokat.
A plug-in hibrid Q4 Tonale képes akár 80 kilométert megtenni elektromos hajtással, de a sportosságát sem veszíti el, hiszen 280 lóerős összteljesítményét összkerékhajtással párosították. A gyár közlése szerint hibrid üzemben több mint 600 kilométer hatótávolságot ígér az autó. Az Alfa Romeo szerint a Tonale a jelenleg kapható egyik legtakarékosabb plug-in hibrid szabadidőjármű, amely fenntarthatóság tekintetében is kimelekedő, Co2-kibocsátása mindössze 26 g/km. Ez 40 százalékkal csökkenti a teljes modellcsalád összesített emisszióját.

A csúcsmodell már a CarNet Alfa Romeo kereskedéseiben is megrendelhető 21 millió forintos indulóáron.