giulia-stelvio-6c-villa-d-este

Speciális limitált kiadású Giulia és Stelvio érkezett: itt a 6C Villa D’Este

hirdetés
Az Alfa Romeo a nyár végén mutatta be a Giulia és a Stelvio új modellváltozatát, az egyedi felszereltségű 6C Villa D’Este speciális kiadást. Az elegáns modell egyedi megjelenést kínál, csak az Alfa új piros színében, az etnapiros, háromrétegű gyöngyházfényezéssel kapható, és egyedi az autó belső tere is. A bézs színű bőr és kárpitok mellett a fejtámlákon és a bőrzött műszerfalon is hímzett 6C Villa D’Este logó mutatja, hogy speciális kiadásban ülünk. A bőr belső mellett az eleganciát erősíti, hogy bézs színűek a biztonsági övek, de még a szőnyegek is. A műszerfal és a középkonzol betétei pedig valódi fából készültek.
Az autó külsejét a krómkeretes ablakok és az egyedi felnik teszik még elegánsabbá. A Giuliára kerülű 19-es felnik egyébként az autó más modellváltozataihoz nem rendelhetők.
A Giulia Villa D’Este modell alapára 17.390.000 forint, de ebben olyan extrák vannak benne, amelyekért egyébként súlyos százezreket kell fizetni, és egyébként az alapmodellhez nem rendelhetőek. Csak az etnapiros fényezés felára 1 millió forint, de Ilyen például a 450 ezres Harman Kardon hifirendszer, a 210 ezer forintos elektromosan állítható első ülések, vagy a 390 ezres bőr műszerfal és ajtóborítás. Szóval ha ezeket az extrákat összeadjuk, máris érthető a speciális változat ára.
A hírek szerint a Giulia 6C Villa d’este szériájából mindössze 86 darab készül, ebből három már biztosan Magyarországon van, szóval aki egy speciális, ritka Giuliára vágyik, annak érdemes ezen elgondolkoznia. A speciális széria egyébként kizárólag a készlet erejéig érhető el és gyártásból nem rendelhető. Hamarosan a Stelvio speciális szériája is megérkezik Magyarországra.
És hogy mi az a modell, amit ezzel a speciális kiadással megidéz az Alfa Romeo? 72 évvel ezelőtt készítette el a Touring karosszériagyártó vállalat a 6C 2500-ast, amely bemutatásakor elnyerte az Arany Kupát. Eredetisége és egyedi vonalai annyira magával ragadóak voltak, hogy úgy tűnt, mi sem természetesebb annál, hogy ez az autó lesz a világ legfontosabb eleganciaversenyének nyertese. Az autót egy 110 lóerős, 2,443 köbcentis, soros, hathengeres motorral szerelték.
Mindössze 36 példány készült belőle, mindegyik egyedi kialakítású, mivel mindenben a tulajdonos elvárásainak, és a karosszériagyártó inspirációinak megfelelően gyártották őket.

Az 1949-es Villa D’Este szépségversenyen ez az autó nyerte meg a “Grand Prix Referendum” nagydíjat, amelyet a közönség szavazott meg az Alfa Romeónak. Így vált azonossá a rendezvény, és az autó neve.

A Giulia 6C Villa D’Este változata megtekinthető a CarNet Autóház budaörsi telephelyén.