Giulia és Stelvio Quadrifoglio Super Sport: erős, hangos és ritka

Giulia és Stelvio Quadrifoglio Super Sport: erős, hangos és ritka

hirdetés
Idén is limitált kiadást készít az Alfa Romeo két csúcsmodelljéből, a Giulia és a Stelvio Quadrifoglio változataiból. A “Super Sport” elnevezésű speciális kiadás a Mille Miglia körversenyen aratott 1928-as győzelemnek állít emléket. Összesen 450 autó viseli majd a fekete hátterű zöld lóhere emblémákat.
A Giulia és a Stelvio Quadrifogliók már tavaly óta 520 lóerősek, a V6-os duplaturbós erőforráshoz nem is nyúltak most hozzá a gyáriak, inkább próbálták olyan extrákkal telepakolni ezeket a modelleket, amitől még kívánatosabbak lesznek.

Természetesen igazi gyűjtői példányok lesznek ezek is, csakúgy, mint 2018-ban az NRing, 2019-ben az Alfa Romeo Racing, tavaly pedig a lóhere 100. évfordulójára kiadott Anniversario változatok.

Az Anniversario modellekről bővebben az alábbi linken olvashat: 
https://www.carnet.hu/alfa-romeo/hirek/limitalt-quadrifoglio-modellekkel-unneplik-a-lohere-100-evfordulojat
Míg a tavalyi limitáció aranykeretes lóherét kapott, most a 111 éve fehér háromszöghöz nyúltak hozzá a gyáriak, feketére változtatva azt (a lóhere természetesen zöld maradt). Így a sajtófotón bemutatott autókon szinte minden fekete, a karosszérián túl a felnik, a féknyergek, de még az autó hátulján a feliratok is.
A pajzs V-alakú szegélye is karbon, csakúgy, mint a tükörházak, a Giulián pedig újra rendelhető opció, hogy a tetőlemez festetlen karbon kompozitból készüljön. Izgalmas az autók belseje is, most először piros színűek a karbon kiegészítők, a középkonzolon és a műszerfalon. A fekete bőrülések és a bőr műszerfal piros varrást kapott, az első ülések fejtámláimba pedig piros cérnával hímezték a Super Sport feliratot, feketével pedig a sorszámot.
A sorszám lényeges, ugyanis tényleg extra limitációt kapott ez a változat, a Giuliából 275, a Stelvióból pedig 175 példány készül összesen. Tehát összesen 450 szerencsés Alfa Romeo rajongó teheti el gyűjteményébe ezt az autót.

A Stelvio metál fekete és háromrétegű gyöngyház piros színben rendelhető, míg a Giulia e két szín mellett fehérben is választható.

A Quadrifoglio modellekhez jelenleg több mint hárommillió forintért rendelhető, a modellek ikonikus hangjáért felelős Akrapovic-kipufogórendszer a Super Sport kivitelen széria lesz, csakúgy, mint a mechanikus, részlegesen önzáró differenciálmű.
A Super Sport elnevezés annak állít emléket, hogy 1928-ban Giuseppe Campari és Giulio Ramponi nyerte meg az Olaszország közútjain zajló Mille Miglia körversenyt a 84 lóerős Alfa Romeo 6C 1500 Super Sprint versenyautójukkal, amelynek végsebessége 155 km/óra volt. Az 1621 kilométeres távot az Alfa Romeo 19 óra 14 perc és 5 másodperc alatt teljesítette, 84,12 km/órás átlagsebességgel.