Image

Eladó két Disco Volante

hirdetés

Eladó két olasz diszkó...

Ezúttal nem olasz diszkóklubokról beszélünk, hanem két, nagy értékű Alfa Romeo sportautóról: a Touring Superleggera által készített Disco Volante Spyderről, melyből mindössze hét darabot gyártottak összesen.
Az 1925-ben alapított olasz karosszériaépítő-műhely, a Carrozzeria Touring Superleggera még 2012-ben mutatta be a Disco Volante Coupét, amelyből négy évvel később elkészítette a kabrió változatot is.

A Touring az 1952-es, klasszikus Alfa Romeo Disco Volante modellt vette alapul, hogy megalkossa modernkori változatát. A jármű műszaki alapját a 2006-ban bemutatott Alfa Romeo 8C adja, amelyből szintén nem gyártottak sokat, összesen mindössze 1000 körüli darab készült el annak kupé és spider változatából.
A Disco Volanték gyakorlatilag úgy “születtek”, hogy a Touring megvásárolt néhány 8C-t, és azt alakította át, arra rakta rá saját karosszériáit. A coupéból 8 darab, a spyder változatból pedig mindössze 7 darab készült, ezekből pedig most kettő is eladóvá vált.
Tudni kell azt is, hogy a Sypder változatokból nem készült két egyforma színű példány, így a most eladó változatok már csak emiatt is egyediek. Az egyik a “verde british racing” fantázianevű fényezést viseli, a másik Alfa vörös színben pompázik.

Az autóban a 4C 4,7 literes, a Ferrari-Maserati által fejlesztett V8-as motorja dolgozik, ez 450 lóerős, és 4,2 másodperc alatt gyorsítja 100 kilométer/órára a Discót. Az autók belseje is különleges, színvilága igazodik a külső színhez, illetve egy sorszámozott plakett is mutatja, hogy mennyire különleges ez az autó.
A zöld Spyder 2019-es gyártású, a piros pedig 2017-es, de árukat a hirdetők csak a komoly érdeklődőknek árulják el. A legolcsóbb Alfa 8C, ami jelenleg kapható a piacon, 2010-es gyártású és 100 millió forintba kerül, szóval ebből kiindulva, és alapul véve azt, hogy ezek a Disco Volanték milyen ritkák, tippelni sem merünk a vételárra…
Viszont, ha hasonló teljesítményű, vadonatúj Alfa Romeóra vágyunk, akkor az 510 lóerős Alfa Romeo Giulia Quadrifogliót ajánljuk, amely akár még a Disco Volanténál is jobban gyorsul!