Az év legizgalmasabb autója

Az év legizgalmasabb autója

hirdetés

Az “év legizgalmasabb autója” lett a Tonale.


Az Alfa Romeo most azzal nyert díjat, hogy a rajongók már nagyon várják a gyártó első plugin hibrid autóját, a Tonalét. A 2019-es Genfi Autószalonon bemutatott SUV szériaváltozatát a tervek szerint az idei év második felében leplezi le az Alfa Romeo.
A brit What Car? Magazin minden évben meghirdeti az év autója díját több kategóriában. Ezek között szerepel az “év legizgalmasabb autója” közönségdíj is.

Az olvasók szavazatai alapján az Alfa Romeo Tonale az az autó, amit legjobban szeretnének már a szalonokban látni.

A Tonale a 2021-es év legizgalmasabb autója díjat nyerte el, és kétszer annyian szavaztak rá, mint a második helyezettre, a Hyundai Ioniq 5-re. A harmadik helyen a BMW teljesen elektromos i4-es modellje végzett.

A korábbi hírek szerint a Tonale konnektorról tölthető, azaz plugin hibrid modell lesz. Várhatóan úgy működik majd, mint az FCA-konszern másik PHEV-modelljei, a Jeep Renegade és Compass 4xe változatai, azaz akár 50 km-t is meg tud majd tenni teljesen elektromos módban.
A Tonale bemutatásakor még 2020-ra ígérték a szériaváltozatot, de a koronavírus-járvány és az FCA-PSA egyesülés is közbeszólt. A Tonale így már biztosan a Stellantis néven egyesülő konszern első Alfa Romeója lesz.