alfa-tonale-csendor

A Giuliák után 360 Tonalét is rendelt az olasz csendőrség

hirdetés
További Alfa Romeókkal bővül az olasz csendőrség autóflottája. A Giuliák után 360 darab, 160 lóerős Alfa Romeo Tonalét rendeltek, összesen 30 millió euró értékben.
A Carabinieri tavaly nyáron állított szolgálatba 1770 darab, 200 lóerős Alfa Romeo Giuliát. A szedánokat most az Alfa új crossovere, a Tonale követi. Ez a modell is megkapja a sötétkék fényezést a piros csíkokkal, és a fehér Carabinieri feliratot. A vagány, sportos Alfák tökéletesen kiegészítik a csendőrök rendet követelő eleganciáját.
A 160 lóerős, e-hibrid autók a fényhidakon túl várhatóan golyóálló szélvédőket, robbanás elleni védelemmel ellátott üzemanyagtartályokat kapnak, a hátsó üléssort pedig fogolyszállításra alakítják ki.

Az Alfa Romeo és a Carabinieri együttműködése még 1951-ben indult, az olasz márka akkor szállította az első járműveket az egyenruhásoknak. Akkor 1900 M Matta típusú, kicsi, összkerékhajtású terepjárókat kaptak, aztán az 1960-as évektől következtek a Giuliák és az Alfetták különböző generációi, majd jöttek a 156-osok és a 159-esek is.

A 159-esek után azonban egy rövid időre “megcsalta” az Alfát a Carabinieri, BMW-ket és Seatokat is használtak, ez akkoriban országszerte kritizálták.
Ezeket a kritikákat feledteti most az újabb beszerzés, amely egészen biztosan jót fog tenni az utcaképnek is, hiszen melyik autóörült ne fotózott volna már járművük mellett pózoló csendőröket Olaszországban?!