tonale-rendor-auto

A csendőrség mellett az olasz rendőrség is Tonalékat kap

hirdetés
A Carabinieri mellett az olasz rendőrséget is felszerelik az Alfa Romeo legújabb modelléjével, a Tonaléval. Első körben összesen 616 darabot kapnak belőlük. A rendőrség már korábban 450 Giuliát is rendelt, de a hírek szerint Stelviókat is kapnak. Összesen 1300 autót rendelnek az Alfa Romeótól.
Nemrég írtuk meg, hogy a Carabinieri flottájába összesen 360 Tonale érkezik. Most úgy látszik, a Carabinieri mellett az olasz rendőrség is érzékelte azokat a kritikákat, amelyeket akkor kaptak, amikor például Seatokat és BMW-ket vásároltak “cégautónak”.
Az olasz rendőrségnél is legalább olyan régi hagyománya van az Alfa Romeóknak, mint a Carabinieri-nél, azaz a csendőrségnél. Mindkét fegyveres testületnél az 50-es évek óta előszeretettel használják az Alfa Romeo szedánjait. Az 1900-as Alfát a Giulietták, az Alfetták, majd a 75-ösök követték, aztán a 155, a 156-os, és a 159-es Alfák is megkapták a látványos, világoskék-fehér “egyenruhát”.

A Tonalék 160 lóerős, benzines, e-hibrid modellek lesznek, és várhatóan biztonsági üveggel szerelik őket, üzemanyagtartályuk pedig robbanás elleni védelmet kap. A klasszikus kék-fehér fényezés mellett természetesen felkerül rájuk a rendőrségi villogókkal ellátott fényhíd is.
Most, a Giuliákkal, a Tonalékkal és a Stelviókkal folytatják ezt a hagyományt, így az összes gyártásban lévő Alfát láthatjuk majd az olasz városokban járőrözni.