Hírek

A legdögösebb Nissan egy családi SUV... és elektromos

Megérkezett Európába a Nissan Ariya Nismo, és vele a legendás sportmárka is visszatér a kontinens piacára. A rangos név kötelez, de előzetes ismereteink alapján az Ariya sportverziója méltónak bizonyulhat rá.
Milyen gyorsan repül az idő, ha van, amivel megtöltsük: a Nissan idén januárban mutatta be az Ariya elektromos crossover sportváltozatát, amelyet az első perctől fogva sorozatgyártásra szántak, de arról egy szó sem esett, hogy Japánon kívül más piacokon is értékesítenék. Nyáron aztán, amikor a modell megérkezett a hazai márkakereskedésekbe, a Nissan fantasztikus hírrel állt elő: előkészítették annak európai exportját. Ennek a hírnek a jelentősége túlmutat saját magán. A Nismo a Nissan idén negyvenéves motorsport-márkája, amelynek jelentős sikereket és ikonikus modelleket köszönhettünk az elmúlt évtizedekben.
Európából a GT-R 2022-es távozásával (amit az egyre szigorúbb zajkibocsátási korlátozások tettek elkerülhetetlenné) eltűnt a márka, most viszont egy nagyon is aktuális formulával tér vissza.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/nissan oldalon:
https://carnet.hu/nissan/hirek/a-legdogosebb-nissan-egy-csaladi-suv-es-elektromos
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely