Hírek

Elképesztő repülőrajtot vett az MG Magyarországon

Mindössze két év alatt 3000 új autót adott el hazánkban az MG Motor. A márka legnépszerűbb típusa a ZS városi szabadidőjármű; a háromezredik példány is ennek a modellnek egy elektromos kivitele volt.
mg-zs-ev-magyarorszag-siker-carnet-hir-3
Pontosan két évvel ezelőtt, 2022 szeptemberében vette kezdetét az MG Motor típusainak magyarországi értékesítése. A márka neve ismerősen csengett azok körében, akik nyomon követték a klasszikus brit autóipar fejlődését, rajongtak az európai motorsportért, vagy tudták, hogy a huszadik század második felében meglehetősen rögös útra tévedt márka 2007 óta új, tőkeerős és ambiciózus vezetés alatt működik, 2019 legvégén pedig megkezdte európai terjeszkedését. 2020 és 2023 között az MG az egyik legdinamikusabban fejlődő autómárkaként hódított teret az EU-ban – ehhez már a magyar piac is hozzájárult.
A kezdetben huszonkettő, majd huszonnégy kereskedésből álló országos hálózat kilenc hónap alatt adta el az első ezer autót; a következő ezerre már csak nyolc hónapot kellett várni, a háromezret pedig alig hét hónapra rá érte el a márka. 

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/mg oldalon:
https://carnet.hu/mg/hirek/elkepeszto-repulorajtot-vett-az-mg-magyarorszagon
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely