Hírek

Sikeresen rajtolt az európai piacokon az új Peugeot 3008

Bár még csak négy hónapja árusítják, az új Peugeot 3008-ra és E-3008-ra máris több mint ötvenezer megrendelés érkezett Európa-szerte. Ez a gyors siker bizonyítja, hogy a Peugeot a technológiai fejlesztések mellett egy sikeres formanyelvet mutatott be.
peugeot-e-3008-carnet-hir
A francia piacon 2024 áprilisban debütált az új 3008-as, a többi európai országban pedig két hónappal később vezették be. Az időpontokból arra is következtethetnénk, hogy az ezt követő nyári uborkaszezon miatt lassan indultak be az eladások. Nos, éppen ellenkezőleg történt: a Peugeot 3008 és E-3008 valósággal berobbant a piacra, s népszerűségét mi sem jelzi jobban, hogy a Peugeot máris több mint ötvenezer megrendelést kapott erre a típusra. A teljes rendelési állomány negyedét a tisztán elektromos (BEV) verziók teszik ki, ami egyrészt magasabb, mint a kategória átlaga, másrészt annak fényében különösen jó eredmény, hogy a teljes európai piacon a villanyautók értékesítésének visszaesése, megtorpanása tapasztalható.
Ám ha jobban belegondolunk, a Peugeot 3008 sikerében nincsen semmi meglepő. Pályafutása nem is kezdődhetett volna jobban, hiszen kevéssel bemutatása után az E-3008 2024-ben elnyerte a nagy presztízsű Red Dot formatervezési díjat. Az innovatív belső dizájn, a műszerfal fölött szinte lebegő, dupla kijelző a kategóriában különleges megoldás.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/peugeot oldalon:
https://carnet.hu/peugeot/hirek/sikeresen-rajtolt-az-europai-piacokon-az-uj-peugeot-3008
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely