Hírek

Automata váltót kapott a Peugeot Boxer

Új, nyolcfokozatú automata váltót kapott a Peugeot legnépszerűbb haszongépjárműve, a Boxer. Az egység nemcsak csendesebbé teszi a Boxer kabinját, hanem csökkenti a sofőr terhelését és még a fogyasztást is mérsékli a gyári adatok szerint.
peugeot-boxer-eat-8-carnet-hir
A Boxer legfrissebb változata külsőleg is megújult. Kisebb optikai változtatásokat hajtottak végre; átrajzolták a hűtőmaszkot, az első lökhárítót és a külső visszapillantó tükröket. A módosítások célja a Boxer légellenállási együtthatójának javítása volt. Ennek hatása hosszabb távon, jellemzően autópályán érezhető igazán és a cél természetesen a kisebb fogyasztás volt. Részben ugyanezt a célt szolgálja a Boxer új, nyolcfokozatú automata váltója is. A jól megválasztott áttételeknek köszönhetően ugyanis a Boxer minden forgalmi helyzetben gazdaságosabban és kényelmesebben üzemeltethető. Autópályán való haladás közben a hosszú áttételeknek köszönhetően a motor alacsonyabb fordulatszámon dolgozik.
Ez egyfelől mérsékli a fogyasztást, másfelől csendesebb működést garantál, ami a sofőröknek fontos, hiszen rengeteg órát töltenek el a járműben.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/peugeot oldalon:
https://carnet.hu/peugeot/hirek-2/automata-valtot-kapott-a-peugeot-boxer
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely