Hírek

Teszt: MG HS Luxury automata

Mit tud egy kínai szabadidő-autó benzinmotorral? Milliókkal alávág a konkurenciának az MG HS. Hol a trükk, hogy csinálják? Ezen gondolkodtunk az 1,5 literes benzines SUV vezetése közben. Régi-új márka az MG.
A brit gyökerű céget eltűnése után a kínai SAIC Motor konszern támasztotta fel, és érkezett meg megújulva nemrég Európába, köztük hazánkba is. Villanyautókkal hangosak, de hagyományos típusoknak sincsenek híján. A márka több modelljével is találkozhatunk a CarNet kínálatában.

Ilyen a HS is, mely itthon az újdonság erejével hatott, amikor megérkezett 1-2 éve, de valójában 2018-as modellről van szó. Ebből a szemszögből nézve már egyáltalán nem meglepő, miért frissítették fel ilyen gyorsan. Kipróbáltuk a megújult modellt.

Klasszikus szabadidő-autó

A 4610 mm hosszú, 1876 mm széles és 1685 mm magas autó nem akarja külsejével megváltani a világot. Hagyományos bakancsforma, az elegánsabb, visszafogottabb vonalakkal. A szegmensre jellemző arányokkal és megoldásokkal dolgoztak a tervezők, legyen szó akár a 145 mm-es hasmagasságról, akár a küszöbtakarásról és a fényezetlen műanyag részekről a kocsi alsó peremén vagy épp a krómozott díszítőelemekről. Két dolog így is magával ragadja a tekintetet, ha az MG HS-re nézünk.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/mg oldalon:
https://carnet.hu/mg/hirek/teszt-mg-hs-luxury-automata
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely