Hírek

Újjászületett, de a szíve a régi - Dacia Spring

Egyaránt tekinthetjük radikális modellfrissítésnek és hagyománytisztelő generációváltásnak a 2024-es Dacia Spring bemutatkozását. Az autó műszaki szempontból is finomodott, külső és belső kialakítása, valamint funkcionalitása azonban valósággal szintet ugrott.
Húsz évvel ezelőtti megújulásakor rendkívül jó ár/érték arányával robbant be az európai piacra a Dacia. A megfizethető, praktikus és tisztességesen összeszerelt autók valós hiányt pótoltak, majd néhány évre rá, a Duster, majd a Stepway modellváltozatok bevezetésével pedig még egy tényező, a divatos karakter is megjelent az egyenletben. Ugyanezt a többállomásos utat járja be kicsiben a Dacia Spring: az idén negyedik évében járó modell először egyedülálló funkcionalitásával hívta fel magára a figyelmet, idén pedig ugyanabban a hangvételben lényegült át, mint az új generációs Duster.
Az eredeti, lekerekített idomok időtlen, barátságos és erőteljes hatást keltettek, így a lehető legszélesebb körben tudott érvényesülni a modell. Ezzel szemben a most bevezetett feszes, geometrikus dizájnnal már más képet mutat magáról a Spring. Fiatalosabb, modernebb, divatosabb lett – ezzel pedig olyan vásárlói csoportokat tud majd megszólítani a Dacia városi villanyautója, melyek korábban talán észre sem vették.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/dacia oldalon:
https://carnet.hu/dacia/hirek-2/ujjaszuletett-de-a-szive-a-regi-dacia-spring
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely