Hírek

Pedál nélküli vezetési élmény a Mazdától

Japánban különösen nagy kultúrája van a mozgássérült ügyfelek számára gyárilag átalakított személyautóknak, így nem meglepő, hogy a Mazda kínálatában a márka legsportosabb modellje is megrendelhető kerekesszék-kompatibilis kivitelben.
A világ egyetlen autópiacán sem látni annyi átgondolt, műszakilag és emberileg rendkívüli odafigyeléssel megvalósított mozgássérültjárművet, mint Japánban. Ennek vélhetően kulturális, társadalmi és gazdasági okai egyaránt vannak, az autók iránt rajongó európaiként azonban fontosabb azt látnunk, hogy a japán autóipar komolyan gondolja a korlátok nélküli mobilitás gondolatát. Erre talán nincs is jobb példa annál, mint hogy a Mazda az új generációs MX-5-höz is kínál olyan átalakítást, illetve kiegészítőket, amelyek révén a fizikailag csökkent képességű ügyfelek is maradéktalanul élvezhetik a világ legnépszerűbb roadsterének vezetési élményét.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/mazda oldalon: https://carnet.hu/mazda/hirek/pedal-nelkuli-vezetesi-elmeny-a-mazdatol
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely