Hírek

„Nem szeretek beállni a sorba”

Clio Ragnottitól az Alpine A110 GT-ig

Magyarországon is mélyen elkötelezett rajongóbázisa van a Renault Sport hot hatcheinek és az A110-zel egyedülállót alkotó Alpine sportautójának. Vrabecz József, Doda egy igazi karakter ebből a közösségből, garázsában káprázatos autókkal a Twingo RS-től az A110 GT-ig.
Francia autók, francia sportcipő. Honnan ered Önnél a franciás vonal?

Amikor 1989 után beszabadultak a nyugaton péppé tört és itthon megjavított autók, szüleimnek is lett egy 205-ös Peugeot-ja. Előtte is franciás autónk volt az 1310-es Daciákkal. Nagyon tetszik az a könnyedség és szemléletmód, ahogy ők tudnak élni. Kocsival bejártuk a vidéki Franciaországot, és nem láttam őket nagyon rohangálós népnek. Egyszer megálltunk egy vén gyümölcsfákat körbenövő levendulamező mellett, és a lila tengerben ott állt egy Citroën Kacsa roncsa. Festői volt.
Magányos hobbi az autórajongás vagy van kivel megosztani?

Apukámhoz köthető a kocsizás iránti vonzalmam. Albertirsán nőttem fel, az őszi betakarítás alkalmával sokszor jártunk lovaskocsin, pici gyermekként nagyon menő volt a bakon ülni. Apukám öntözőrendszereket épített ki az országban, egész nyáron vele voltam. Ő ültetett át a híres TZ-4K-14B traktorra, és minden létező közlekedési eszközön vitt magával dolgozni, UAZ-tól az MTZ-ig. Hamar megtanított vezetni. 6-7 éves koromban már ültem a volán mögött, 10-12 éves koromtól egyedül vezettem traktort gyümölcsösökben.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/alpine oldalon: https://carnet.hu/alpine/hirek/nem-szeretek-beallni-a-sorba
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely