Hírek

Ez a világtörténelem legértékesebb Nissanja

Több mint egymillió euróért cserélt gazdát egy exkluzív árverésen a Nissan C csoportos versenyautója, amely 1990-ben több szempontból is történelmet írt a Le Mans-i 24 órás futamon.
Az első Le Mans-i 24 órás verseny századik évfordulójának tiszteletére soha nem látott aukciót rendeztek: több tucat egykori versenyautót bocsátottak árverésre, olyanokat, amelyek többségükben kulcsszerepet játszottak a legendás hosszútávú verseny történetében.
A legelső tétel, amely kalapács alá került, Mark Blundell, Julian Bailey és Gianfranco Brancatelli Nissan R90CK versenyautója volt 1990-ből. Talán nem árulunk el titkot azzal olvasóinknak, hogy az autó nem nyerte meg a futamot. Sőt, végig sem tudott menni: 146 kör után feladni kényszerült a versenyt. Mindez azonban már akkor sem számított, mert Blundell és a Nissan már a rajt előtt olyasvalamit ért el, amelyet az azóta eltelt harminchárom év alatt sem tudott senki felülmúlni, és amivel örökre biztosította a Nissan helyét a Le Mans-i dicsőségek csarnokában.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/nissan oldalon: https://carnet.hu/nissan/hirek/ez-a-vilagtortenelem-legertekesebb-nissanja
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely